Világnap

A Városházán köszöntötték a szépkorúakat

Fotó: O. Jakócs Péter
Kárpát Zsolt
2021.10.01. 15:30

Győr Idősügyi Tanácsa az Idősek Világnapja alkalmából rendezett ünnepséget a Városháza dísztermében. Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává, azóta Magyarországon és Győrben is megünnepeljük a nyugdíjasokat. A már hagyományos eseményen 25 szépkorú részesült elismerésben, a nyugdíjas mozgalmat segítő aktív tevékenységéért.

Október elsején az idősek napján szépkorúakkal telt meg a Győri Városháza díszterme. Dr. Dézsi Csaba András Győr polgármesterének köszöntőjében elhangzott, az egészséges életmód mellet az aktív élet, ami rendkívül fontos. Műhiba lenne az, ha nem figyelnénk oda a nyugdíjasok véleményére.

Aktívnak kell maradni, ez a titka az időskori fittségnek. Ez jelenti azt is, hogy figyelni kell a társadalmi eseményeket. Tájékozódni kell, mert ez alapján lehet véleményt alkotni.”

A polgármester kiemelte, a város mindig is támogatta és a jövőben is segíteni fogja az idős emberek hétköznapjait, ugyanakkor a szépkorúak elképzeléseire, véleményére Győr is számít

Győr városa amellett, hogy tiszteljük az idősebb győrieket próbáljuk segíteni is őket, az intézményeinken keresztül. Nagyon sok idősklub működik a városban, amelyek programokat, folyamatos tevékenységet kínál ennek a korosztálynak. Mi ezeket a szervezeteket többek között helyiségekkel támogatjuk.”

A polgármester a covid-helyzetre is kitért:

Volt egy kutatás, amiben arra keresték a választ, hogy sokan miért nem oltatják be magukat. Ennek az oka az, hogy legtöbben félnek, mert a rengeteg szélsőséges információ megijeszti őket.” Hozzátette jelenleg fél millió olyan idős ember van Magyarországon, akik még nem oltatták be magukat. Mindenkit megkért, hogy adassa be a védőoltást mert a vakcina jelenti a biztonságot. Az ünnepségen 25 szépkorú részesült elismerésben a nyugdíjas mozgalmat segítő aktív tevékenységéért, akik ezüst emlékérmet és a hozzá járó oklevelet vettek át a polgármestertől.

Fotó: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #idősek | #városháza | #világnap |