Hirdetés
Játék

A törlőkendő elakadhat

Pannon-Víz Zrt.
2021.02.01. 13:02

Az erős és vékony textilszálak gyakran elakadnak a csatornavezetékekben, illesztéseknél, könyökcsöveknél, akár még az ingatlanon belül. Aki törlőkendőt használ, annak 8-10 darab elakadt kendő most is biztosan van a csatornabekötésében, hiszen tökéletesen sima cső csak elméletben létezik.

Hirdetés

Ha pedig egy záporeső miatt felgyorsul az áramlás a csatornában, a rohanó víz ezrével ragadja magával a kis kendőcskét, egészen a szennyvízátemelőig. Itt aztán a szivattyúk pörgésétől úgy összegabalyodnak, hogy akár 20-30 méteres „tengeri kígyóvá” állhatnak össze. Az extra terheléssel egy ideig birkóznak a hatalmas szivattyúk, aztán a motorvédő elektronika megálljt parancsol. Ha pedig nagy esőben leállnak az átemelőszivattyúk, az elöntéshez vezet. Mély fekvésű területek, utcarészek, térszint alatti helyiségek kerülnek víz alá a WC-n lehúzott kis kendőcskék miatt. Fenti Képünkön a Gyepszél úti szennyvízátemelő szivattyúiról lefejtett, összegabalyodott szálas anyag látható.

Mondhatjuk úgy is, hogy sok ezer törlés eredménye. Sokan nem is tudják, hogy ezek a törlőkendők nem a csatornába, hanem a szemetesbe valók. A gyártók legtöbbször csak apró piktogramokkal hívják fel erre a figyelmet. Diszkréten, egy apró kis köröcskében egy áthúzott WC-kagyló látható a csomagoláson.

Hirdetés

Cikkünkkel szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy a nedves törlőkendőket, higiéniai termékeket semmiképpen se a csatornába, hanem a szemetesbe dobják! Olvasóinkat pedig játékra hívjuk ezzel kapcsolatban.

Megnyerheted a képen látható építőjátékot, a tóparti kis kávézót, ha pontosan 15 szóval leírod, miért nem dobod a WC-be a nedves törlőkendőt!

A válaszokat a kviz@pannon-viz.hu e-mail-címre vagy a Pannon-Víz Facebook-oldalára üzenetben küldjétek be február 12-én délig. Eredményhirdetés: február 12-én délután két órakor.
Kapcsolódó témák: #nyeremény | #pannon-víz | #szennyvíz |
likeold
a fb oldalunkat