A tavasz szépségei, közelről

HAK Fotó: Ács Tamás
2024.03.29. 20:16

A tavasszal ébredő természet csodás látványt nyújt. A fokozatosan élénkbe váltó színek, a levelek és a fű zöldje, vagy épp az ég kékje új lendületet ad mindennek és mindenkinek. Ács Tamás fotós kollégánk csodás fotói pedig az apró részleteket is megmutatják.

A tavaszról mindenkinek az újjászületés, a természet feéledése jut az eszébe, miközben orrunkba érezzük az ezernyi illatot. A reggelek még csípősek, sokszor a fű is deres, de hamar felmelegít mindent az egyre erősődő napsugár.

A fű, a bokrok, a fák fokozatosan váltanak zöldre, vagy borulnak levélbe, majd rügyezni kezdenek és végüls csodás virágba borulnak. A földből a virágok is előbújnak, szirmaik ezernyi színben pompáznak és hirdetik: érdemes volt kibírni a sötétebb, fázósabb hónapokat!

Mert bármennyit is változik a világ, a természet még próbál olyan lenni, mint amilyennek lennie kell: állandóna, amelyben a körforgás örök. Bár az évszakok között már egyre kevesebb a különbség. Érezzük ezt a bőrünkön, hiszen az őszi és tavaszi kabátok szinte már felesleges ruhadarabok.

Ám a természet a változások közepette is makacsul járja a saját útját: az őszi álomba szenderülés, a téli mélyalvás és a tavaszi ébredés jól látható, tapasztalható. Tavasszal újra beindul az élet és ez ránk emberekkel is pozitív hatással van.

Ács Tamás fotós kollégánk olyan virágokról készült fotókkal érkezett, amelyek egészen közelről mutatják meg a teremtés csodáját: szirmokat és leveleket, színeket, amelyeket látva szinte érezzük az illatokat.

Legyünk hálásak a természetnek, a tavasznak és vigyázzunk Földünkre, mint a legdrágább kincsünkre!

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #környezetvédelem | #tavasz | #természet | #virágok |