Hirdetés

A tankönyvek már megérkeztek a Gárdonyiba

Fotó: Győr+ Média
Németh Boglárka
2022.08.02. 14:23

Hivatalosan is megjelent a 2022/2023-as tanév rendje. Idén is szeptember elsején csengetnek be először, utoljára pedig június 15-én. A tervben a szünetek is pontosan szerepelnek, így a szülők előre fel tudnak készülni mikorra mennyi szabadságot kell tartogatniuk. A Győri Gárdonyi Géza Általános Iskolában nyáron sem áll meg az élet, kedd reggel érkeztek meg a tankönyvek, melyet a szorgos kezek már évfolyam szerint el is rendeztek, de a Gecsei Kolos vezette Gárdonyi az elsősöknek például iskolakóstolóval, a diákoknak pedig őszi túrával is készül.

Hirdetés

,,A tanév rendje fontos dokumentum az iskolák számára, kijelölik a legfontosabb dátumokat, időpontokat, tennivalókat. Ez fontos információkat tartalmaz számunka például a beiskolázással kapcsolatban, ami a következő tanévben április 20 és 21-én történik, ekkor iratkozhatnak be majd a kiselsősök, de például a középsikolák is ebből a dokumentumból tudják meg, hogy mikor lesz az érettségi” – számolt be a Győr+ Médiának Gecsei Kolos, a Győri Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója, aki azt is elmondta, hogy a Gárdonyiban tovább folytatódnak a témahetek. “Ezek élményszerűvé tudják tenni az oktatást a gyerekek számára, így meghirdetésre került a pénzhét, a digitális témahét és a fenntarthatósági témahét is majd 2023 március-áprilisában. 

A 2022/2023-as tanévben négy tanítás nélküli munkanappal gazdálkodhatnak az általános iskolák, hét munkanappal pedig a középiskolák.

Hirdetés

,,Ez mindig egy fontos pedagógiai lehetőség az iskolák számára, ebből a négy napból egyet a Gárdonyiban a DÖK kérésére az őszi túrára fogunk fordítani, egyet pedig kötelező jelleggel -de nagy örömmel, mert tényleg elég hasznos- pályaorientációs tevékenységre fogunk fordítani” – hangsúlyozta az igazgató. 

Sokan azt gondolhatják az iskolákban nyáron megáll az élet, de ez egyáltalán nem így van.

,,Nem tétlen időszak ez a Gárdonyiban sem, túl vagyunk a nyári táboraink nagy részén. 190 gyermeket nyaraltattunk eddig a tanév vége után. Lezajlott nagy sikerrel a hagyományos vándortáborunk,  illetve hagyományteremtő céllal három turnusban elindult a sakk-és társasjátéktábor is. Előttünk van még a kézilabda tábor. A nyár arra is jó, hogy rendezzük a sorainkat, megszabaduljunk a felesleges lomoktól, megtörténik a tisztasági festés, kisebb átalakítások. Ma megérkeztek a tankönyvek, így már ténylegesen szinte minden készen áll”– fogalmazott a direktor, aki elmondta, hogy szeptember 1-jén az első tanítási napon kapják meg majd könyveiket a diákok.

Gecsei Kolos szerint nyáron a gyermekek számára fontos a pihenés.

,,Az az egészséges, ha ebben az időszakban nem nagyon gondolunk a munkára, nem nagyon gondolunk az iskolára. A gyerek ebben az időszakban pihenjen, regenerálódjon, gyűjtsön erőt ez az egyik legfontosabb, izgatottságot a kis elsősök körében érzékelünk, ebben az esetben a szülő is készül erre.”

A Gárdonyiban azonban pont emiatt úgynevezett ,,sulikostoló” hetet is tartanak, melynek lényege, hogy az iskola előtti héten a kiselsősök szüleikkel együtt ismerkedhetnek az iskola épületével, egymással, játékos foglalkozásokat is kínálnak nekik, közben pedig közelebb kerülhetnek következő nyolc évük meghatározó részéhez. 

Tv-s szerkesztő: Németh Boglárka

likeold
a fb oldalunkat