Hirdetés
Táncfesztivál

A táncfesztivál gyógyír a léleknek

Fotó: O. Jakócs Péter
Szigethy Teodóra
2021.06.19. 12:52

A GisL című darabbal tért vissza a Győri balett társulata a személyes térbe, amit a 16. Magyar Táncfesztivál keretében mutattak be a Széchenyi téren. A premiert még online tartották májusban a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek alatt.

Hirdetés

A Győr+Média érdeklődésére Kiss János, a Magyar Táncfesztivál programigazgatója elmondta, a szervező Győri Balettel közel egy éve azon dolgoztak, hogy az idei alkalom méltó legyen a személyes térbe való visszatéréshez, valamint a város jeles évfordulójához.

„Felemelő érzés volt a pandémia után mediterrán hangulatban örömet szerezni a közönségnek” – mutatott rá Kiss János. Aki hangsúlyozta, a fesztivál a legnagyobb táncünnepe hazánknak, a néptánctól a baletton keresztül a kortárs táncig az egész táncvilágot megmozgatja.

„Velekei László balettigazgatóval arra törekedtünk, hogy az online világból átvezessük a közönséget a való világba, hogy végre fellélegezhessenek az elmúlt időszak után” – emelte ki Kiss János, aki szerint a táncművészet a legjobb kulturális immunerősítő, ami most gyógyírként is szolgál a léleknek.

A Giselle a 19. századi romantikus balett stílusteremtő remekműve, népszerűsége a mai napig töretlen, címszerepe minden balerina álma. Az 1841-ben bemutatott darab Adolphe Adam muzsikájával hódította meg a világot.

Galéria: O. Jakócs Péter

Galéria: Mekliz fotó

Kapcsolódó témák: #Győri Balett | #Táncfesztivál |
Hirdetés