Hirdetés
Lemezbemutató koncertet ad a győri banda

A talpraállás állomásait énekli meg az Apnoé

Győr+
2020.03.06. 17:27

A klubok és fesztiválok közönsége már jól ismeri a győri bandát, akik palettáján a világzenétől kezdve a rockos megszólaláson át a gyerekeknek szóló lemezekig minden megtalálható. Hatodik lemezük, a „SziaBori” megjelenését megalakulásuk huszadik évfordulójára időzítették.

Hirdetés

“Szia Bori! Jössz a Holdra? Lesz sajttorta, Héjanász, avaron, kakaóscsiga-csonk, megrágott csoki” – invitál szombati győri lemezbemutató koncertjére az idén húszéves Apnoé zenekar.

Az album tizennégy nótáján keresztül azt az utat mutatják meg, ahogy egy párkapcsolat végétől eljutunk az újabb szerelemig, vagy a gyász pillanatától a megnyugvásig. A dalok a veszteség megélésétől, majd az újrakezdés első lépésétől, az útkeresésén át a célbaérésig veszik sorra az érzelmi állomásokat, de nem akárhogy. A mindig megújuló zenekar most sem a kitaposott úton haladt tovább. Ezen az albumon a szöveg és a zene is személyesebb hangvételű lett. Ez annak is köszönhető, hogy a korábbi lemezekkel szemben, ezen – három versfeldolgozást leszámítva – saját szerzemények hangzanak el. Pintér István Attila “Jumbow” szövegeit Takács Gergely, a zenekar frontembere formálta dalokká.

Hirdetés

Ők ketten úgy dolgoztak együtt, hogy a szöveg és a zene kölcsönösen hatott egymásra miközben ide-oda passzolgatták azokat egymás között. Így született meg a kicsit indie, kicsit punk, de mindenképpen egyéni stílusú csapat friss albuma, a “SziaBori”.

Az új lemezről korábban már adott ízelítőt a zenekar: a “Nemállat” című számukat tavaly ősszel, majd az Ady Endre előtt tisztelgő megzenésített verset, a “Héja-nász az avaron”-t a költő születésnapján mutatták be, március 14-től pedig a teljes lemez meghallgatható ITT. A koncerttel és a lemezzel kapcsolatos információk a zenekar Facebook-oldalán folyamatosan frissülnek.

Apnoé: SziaBori lemezbemutató koncert – Győr, Elixír Bár, március 14. 21:00, a vendég Oláh Kolos, a belépés ingyenes.

Forrás, fotó: Apnoé

Kapcsolódó témák: #koncert | #zene |
likeold
a fb oldalunkat