A szombat szlogenje: fröccsre és Színpadra fel!

Zombai-Kovács Ákos Fotó: Ács Tamás
2023.07.22. 20:31

A pénteki esőnek nyoma sem volt szombat délután Győr belvárosában, így semmi akadálya sem volt annak, hogy folytatódjon a 18. Rotary Fröccsnapok, ami idén először egy zenei tehetségkutatóval is kiegészült. Délután 4 órától kinyitottak a Dunakapu téri faházak, a színpadon pedig a tehetségkutató 11 legjobb produkciója mutatkozott be, immár a nagyközönségnek is.

Szörpöt, popcornt és más finomságokat kínálunk azoknak, akik még nem fogyaszthatnak fröccsöt, vagy egyszerűen csak nem szeretik a bor és a szóda igazán frissítő elegyét. Közben pedig mi is szívesen hallgatjuk a tehetséges győri fiatalok zenéjét, ami nagy boldogság számunkra” mondta a Győr Plusznak Téringer Máté, a Városi Diákfórum elnöke, aki a Rotaract sátrában serénykedett.

„A péntek délutáni eső nem tett jót a programnak és a forgalomnak sem, de az esti koncert már zavartalanul zajlott és többen jöttek fröccsözni is a faházakhoz“– fogalmazott Németh Tibor, a Kazinczy Ferenc Gimnázium igazgatója, aki maga is a Rotary Club Győr tagja.

„A Győri Ipartestület első alkalommal csatlakozott a Fröccsnapokhoz, saját standdal jöttünk. A bevétel egyharmadát mi is a Szép Magyar Beszéd verseny javára ajánljuk fel, a kétharmadát pedig idős iparosok támogatására fordítjuk majd.“– emelte ki Glázer Péter, a Győri Ipartestület elnöke.

„Szerencsére a pénteki eső az emberek nagy részét nem riasztotta el. A Beatrice koncerten már sokan voltak és a faházak forgalma is megugrott, miután elvonult a nyári zápor. “– hangsúlyozta Venesz Klaudia, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont kommunikációs koordinátora, a Fröccsnapok egyik főszervezője.

„Az idei Fröccsnapokba beágyazott zenei tehetségkutató számunkra is kellemes meglepetés, nem gondoltuk, hogy ennyien és ilyen színvonalas produkciókkal jelentkeznek. A zsűrinek tényleg nagyon nehéz dolga volt a legjobb 11 produkció kiválasztásában. Itt a Dunakapu téren pedig még bármi lehet, a közönségen, a fröccsözőkön múlik majd, ki nyeri el a Győr Város Felfedezettje címet, ami egy videoklip elkészítését éri majd a végső győztesnek.“– tette hozzá a szakember.

A Dunapu téren felállított faházakban tíz rotarys szervezet kínálja a fröccsöket, de képviselteti magát az ipartestület, valamint a Somlói Bor- és Pálinka Rend is.

Szombat este a Crazy Little Queen koncertezik a Dunakapu téren. Az utolsó szám elhangzása elött, dr. Dézsi Csaba András adja át az első helyezettnek járó díjat, míg az első három helyezett a Rotary Club Alapítvány pénzdíját kapja.                  

Galéria: Ács Tamás