A szőgyei vízműtelepre látogattak a Magyar Hidrológiai Társaság tagjai

Szöveg és fotó: Pannon-Víz/Borsi Viktória
2023.11.05. 20:07

A szigetközi kavicsterasz nyúlványán elhelyezkedő Szőgyei Vízműtelepre látogattak a Magyar Hidrológiai Társaság Győr-Moson-Sopron Vármegyei szervezetének tagjai, akik ezáltal nagyobb bepillantást nyerhettek a térség vízellátásába, rendszerünk működésébe.

Rácz Attila, a Pannon-Víz Zrt. elnöke és egyben a Magyar Hidrológiai Társaság Győr-Moson-Sopron Vármegyei szervezetének alelnöke, valamint Horváth Ottó, a Pannon-Víz Zrt. vezérigazgatójának nevében Lipovics János, társaságunk műszaki igazgatója köszöntötte a jelenlévőket és ismertette a zrt. működésével kapcsolatos általános információkat, a lefedett terület nagyságát, valamint a közműkiépítettség helyzetét.

Bevezetőjét követően Győr és agglomerációjának vízellátását részletesen Biczó László, a Pannon-Víz Zrt. Győri Üzemmérnökségének vízágazat-vezetője mutatta be, kiemelve a szőgyei vízműtelep jelentőségét. A program résztvevői megismerhették az ivóvíz-szolgáltatáshoz kapcsolódó létesítmények működését, az elmúlt több mint tíz év jelentősebb beruházásait, valamint az ágazatot sújtó kihívásokat is.

A látogatók a vízmű bejárása során Orosz Balázs, a Szőgyei Vízműtelep üzemelésvezetőjének vezetésével körbejárva a telepet személyesen láthatták, megismerhették a 18 darab 50–70 méter mélységű partiszűrésű kútból érkező nyersvíz vas- és mangántalanítási folyamatait, a rendszer működését, kapacitását, valamint a fogyasztási és termelési adatokat is.

Kapcsolódó témák: #hidrológia | #pannon-víz | #vízműtelep |