Hirdetés

A szelíd növényvédelemről tanácskoztak

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.04.20. 11:33

Szelíd növényvédelemmel a fenntartható kertekért címmel rendezett szakmai napot Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesülete kedden.

Hirdetés

Az egész napos országossá nőtt rendezvényre száznál is többen érkeztek érkeztek érdeklődők, akik délelőtt és délután három-három előadást hallgathattak meg a megyei kamara konferenciatermében.

„A kertben a legnagyobb kihívás mindig a növényvédelem. Változik a klímánk, emiatt gyakoribb a szárazság, új kártevők, új növények jelennek meg, az ezekkel kapcsolatos felmerülő kérdésekre próbálunk válaszokat adni ezen a programon” – mondta Nagykutasi Viktor, a Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesületének elnöke. 

Hirdetés

A reggeli megnyitón Dr. Pergel Elza köszöntötte a résztvevőket. Az alpolgármester elmondta, kiemelten fontos az önkormányzat számára a környezetvédelem és ez a szakmai nap is ehhez a törekvéshez csatlakozik, hiszen a Föld védelmével, a növényekkel, valamint az egészséggel kapcsolatos.

A felelős tudományos szemlélet és a kutatások, tapasztalatok alapján létrehozott tudás és gyakorlat lehetővé teszi, hogy úgynevezett szelíd növényvédelemmel is lehet haszonnal gazdálkodni. Az őstermelők, családi kertészkedők termékei iránt mindig nagyobb a vásárlók bizalma. Ugyanis az emberek számára egyre nagyobb érték a termékek sajátosan finom ízvilágán kívül: az egészség” – hangsúlyozta a városvezető. 

Az érdeklődőknek csupán regisztrációra volt szükség, és ingyenesen megtekinthették a hat tartalmas előadást, melyek után akár kérdezhettek is az előadóktól. A kamara aulájában a Győr-Moson-Sopron megyei bonsai gyűjtők állították ki növényeiket, kapcsolódva így a szakmai programhoz. A programot a Győr+Televízió rögzítette és egy közel egy órás kivonat készül belőle, melyet csatornánk majd műsorára tűz, és a Youtube-csatornáján is látható lesz.

Kapcsolódó témák: #környezetvédelem |
likeold
a fb oldalunkat