A szakképzés a jövő – Szakképzési Iskolabusz járja az iskolákat szeptember végén

Győr+
2022.09.27. 15:00

A Győri Szakképzési Centrum Szakképzési Iskolabusza a GINOP-5.2.5. program keretében tartott Projektzáró Karriernapot követően, 2022.szeptember 28.-30. között 4 helyi általános iskola bevonásával, több szakképző intézménybe látogat el. A program játékos formában segít a pályaválasztás előtt állóknak a szakmaválasztásban, emellett a környezettudatosságra és az energiahatékonyságra is felhívja a diákok figyelmét.

Hirdetés

Több száz győri diák ismerheti meg a Győri Szakképzési Centrum Szakképzési Iskolabusz programja keretében a különböző szakmák fortélyait. A Győri Ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskola, a Fiáth János Általános Iskola, a Győri Móricz Zsigmond Általános Iskola és a Pilinszky János Általános Iskola diákjai betekintést nyerhetnek például a faipari, járműipari, informatikai képzések alapjaiba, de kipróbálhatják azt az óriás LEGO falazóelemet, amellyel játszva lehet zéró energiaigényű lakóházat építeni, vagy azt, hogyan lehet kidobásra ítélt csempe és járólapokból kreatív mintájú lap és falburkolatot készíteni.

Játékos, interaktív szakmabemutatók

A Győri SZC Gábor László Építő- és Faipari Szakképző Iskola telephelyén pályaorientációs bemutató foglalkozásokra várják azokat a diákokat, akik az építőipari vagy faipari szakmák területén képzelik el a jövőjüket. A foglalkozások azon túl, hogy játékos formában bemutatják a különböző szakmák fogásait, a környezettudatosságra és az energiahatékonyságra is felhívják a diákok figyelmét. A pályaválasztás előtt állók az interaktív foglalkozásokon megismerhetik az állványozás, térburkolás, makett tető, díszpárna készítésének módját, miközben a faipari munkákat segítő SÉMA programba is betekintést nyerhetnek.

A Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium interaktív szakmabemutatókkal, LEGO Robot programozással, szakmaismereti kvízjátékokkal várja a hozzájuk érkező tanulókat. A gépészeti és járműipari szakmák iránt érdeklődők megismerkedhetnek a járműipari innovációkkal, a jövő kezdetét jelentő alternatív hajtású járművekkel, valamint az Ipar 4.0 által kínált új technológiákkal.

Szakképzés, a jövőálló megoldás

A szakképzés a jövő sikerének záloga, amely egyszerre jelent megoldást a vállalkozások szakképzett munkaerő iránti igényére, illetve segíti a munkavállalók felkészítését a gyorsan változó gazdasági környezet kihívásaira és a munkaerőpiac követelményeire.

A pályaválasztás előtt állók Győrben 7 iskola képzései közül választhatnak, ha okleveles technikusként szeretnének végezni. A specializált gépgyártás kifejezetten a járműipar számára képez szakembereket, a diákok az elektronika, elektrotechnika, az informatika, sport, közlekedés és szállítmányozás, gazdálkodás és menedzsment és az építőipar területén szerezhetnek okleveles technikus végzettséget. Az alkotókedvű fiatalok számára a kreatív technikum nyújt képzéseket, a pedagógia technikum pedig oktatási szakasszisztenseket képez.

A hároméves szakképzések terén a turizmus-vendéglátás ágazat szakmáit választják legtöbben, ezek a szakács, cukrász, pincér- vendégtéri szakember, de a gépészet ágazat képzései is igen kedveltek, mint a gépi és CNC forgácsoló vagy a hegesztő.

A Győri Szakképzési Centrum programjairól és képzéseiről további információt az alábbi honlapon talál: https://gyoriszc.hu/

(X)

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győri Szakképzési Centrum |