A strandon lazítanak a győriek a nagy hőségben

Szerző és fotó: Pécskai István
2023.07.15. 18:20

A vízparton a legkönnyebb elviselni a hőséget - vallják a győriek. Szombaton árnyékban 34 fokot is mutattak a hőmérők, nem meglepő, hogy az emberek a nagy melegben ,,elárasztották” a strandokat. Az Aranypartra is sokan látogattak ki napozni, úszni, labdázni és SUP-ozni.

,Ezt a kánikulát csak strandolással lehet kibírni. Gyakran járunk ki az Aranypartra. Nagyon szépen rendbe hozták ezt a szakaszt, kimondottan jól érezzük magunkat itt. Alig vártam már, hogy a hétvégén csobbanhassak a vízben, hétköznap a munkám miatt ugyanis sajnos erre nincs lehetőségem” – árulta el Igor, aki a feleségével együtt érkezett az Aranypartra, ahol egyébként strandröplabda- és focipálya, valamint büfé is várja az érdeklődőket.

Javában tart a nyári szünet, a felnőttek mellett így nagyon sok gyerek választja szabadidős programnak a strandolást.

,,Szuperül érezzük magunkat a barátainkkal, imádunk vízparton lenni. Igyekszünk kipihenni az elmúlt tanév fáradalmait. Ilyenkor egyáltalán nem gondolunk az iskolára és a tanárokra. Örülök, hogy ennyire jó idő van, szeretünk az Aranyparton lazítani” – fogalmazott Csenge.

A Belvárosban egyébként több helyütt, például a Baross Gábor úton, párakapun sétálhatnak át a járókelők, akik ezeken a helyeken ivóvízhez is juthatnak.

A fagylaltárusok forgalma jelentősen megnőtt az elmúlt időszakban, a nagy melegben sokkal nagyobb igény mutatkozik a hűsítő édességre.

,,A velencei álom a kedvenc fagyim. Nagyon finom, ez a második legjobb ellenszer a nagy meleggel szemben. Az első ugyanis a sör, alig várom, hogy hazérjek, s végre bonthassak egy dobozzal” – mondta János.

Kapcsolódó témák: #aranypart | #hőségriadó | #kánikula |