A Radó Kálmán Klub vendége volt a polgármester

J. Kovács Andrea Fotó: Vig Norbert
2024.06.05. 18:37

A vízügyes nyugdíjasok Radó Kálmán Klubjában folytatódott szerdán délután a „Beszélgess a polgármesterrel!” sorozat. Dr. Dézsi Csaba Andrást elkísérte Rákosi Zsolt János, az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület elnöke.

A városvezető rövid bevezetőt követően átnyújtotta az adományt jelképező táblát Márton Erika vezetőnek, majd válaszolt a hallgatóság kérdéseire.

Volt akit az érdekelt, hogyan gyűjthető össze a háza előtti közterületen álló fáról lehulló lomb. Az egyik klubtag a Damjanich utca jövőjéről kérdezett, különös tekintettel a platánfák miatt felpúposodott járdára. A polgármester válaszában elmondta: néhány éve született egy terv az utca megszépítésére, ám az erről szóló lakossági fórumon a lakók véleménye a megoldási javaslatokat illetően erősen megoszlott. Ezért a közeljövőben újabb tervet készítenek az utca rendezésére.

Most is szóba került a vasútállomás akadálymentesítése, melyet liftekkel kívánnak megoldani.

Kérdésként elhangzott az is, hogy az idősek hol sajátíthatják el a mesterséges intelligenciával kapcsolatos ismereteket, illetve annak használatát. Szerencsére ez ügyben nem kell messzire menni, hiszen Győrben működik a Nagyinet, ahol középiskolás diákoktól sajátíthatják el a nyugdíjasok a legfrissebb tudnivalókat.

Galéria: Vig Norbert