Hirdetés

A Police dobosa érkezik Győrbe

01E50C70-07BA-4091-AD35-518B88E58282
Győr+
2022.07.18. 15:47
Hirdetés

Ismét egy legendás rockzenész érkezik Magyarországra a Győri Filharmonikus Zenekar meghívására, a Police alapító dobosa, Stewart Copeland lép fel a társulattal a Richter Teremben augusztus 24-én. Eímear Noone vezényletével és három énekes közreműködésével a Police legnagyobb slágerei szimfonikus hangszereléssel hangzanak el, olyan örökzöldek, mint a Roxanne, a Can’t Stand Losing You vagy a Message In The Bottle című dalok.

Hirdetés

A „Police Deranged for Orchestra” című szimfonikus zenekarral előadott program Stewart Copeland négy évtizedes pályaívét mutatja be. Életútja kétségkívül különleges, hiszen egyrészt alapító dobosa a legendás Police együttesnek, másrészt sikeres zeneszerzőként operákat, balettelőadásokat és nagyzenekari darabokat jegyez a mai napig. Munkásságát többször ismerték el Grammy-díjjal, idén megkapta „Az év legjobb albumának” járó díjat, a Ricky Kej-dzsel közösen jegyzett Divine Tides című korongért. „Életemet kitölti a zene, folyamatosan új műveken dolgozom. Gőzerővel készülök legújabb, The Witches Seed című rockoperám olaszországi világpremierjére, nagy siker fogadta a tavalyi németországi bemutatómat is” – meséli a világsztár, Stewart Copeland.

„Fontos tehát, hogy szülessenek értékes és sikeres mai zenék, mindemellett soha ne feledkezzünk meg a gyökereinkről, a ’70-es, ’80-as évek nagy dalairól sem, hiszen, ahogy a turném is bizonyítja, ezek a legendás alkotások nemcsak az én korosztályomnak adtak sokat, de hatnak a fiatalabb generációra is. A Police dalait mindenki ismeri, a nagy slágereket új köntösbe bújtatva, élőben hallhatja tőlünk a győri közönség augusztus 24-én a Richter Teremben.” Stewart Copeland „Police Deranged for Orchestra” turnéját maga Sting is pozitívan fogadta, sőt támogatásáról biztosította a dobost, aki nagyon reméli, hogy a közeljövőben – ha csak egy szám erejéig –, de össze tudnak hozni egy közös fellépést.

Hirdetés

A Győri Filharmonikus Zenekar rengeteg világsztárral koncertezett már együtt, a társulat mindig bizonyította, kiváló együttműködő partner ebben. A Police-dalok szimfonikus hangszereléssel kitűnően megállják a helyüket a hangversenytermekben is, a zenekarok pedig imádják ezen zenei kirándulásokat, hiszen Brahms és Mahler művei után egy estére vérbeli  rockbandává válhatnak. A győri társulat kitűnő és értő kezekben lesz, a karmesteri pálcát Eímear Noone ragadja magához, aki korábban már dolgozott együtt Stewart Copelanddel, amikor operáját dirigálta. Az ír származású karmester olyan együtteseket irányított, mint az angol Királyi Filharmonikusok, vagy a Dán Nemzeti Szimfonikus Zenekar. Sőt, első női karmesterként dirigálta a 2020-as Oscar-gálát is.

A győri augusztus 24-ei koncert egyik nagy kihívása, hogy a zenekar sztárvendége egy ütőhangszeres művész lesz. „Több évembe került, míg megtanultam „csendesen” játszani, hogy halljam a koncertmester általam komponált gyönyörű hegedűszólóját, így mindig törekedtem arra, hogy az ütős szekció ne verje szét az együttes hangzást, a közönség ne kapjon tőlünk fejfájást.  A dob tökéletesen tudja kísérni az énekest és a zenekart, a visszafogottabb játékkal több érzelmet fejezhetünk ki, mint püföléssel” – vallja a világhírű dobos.

Stewart Copeland: Police Deranged for Orchestra
Közreműködik: Győri Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Eímear Noone
2022. augusztus 24., szerda 19 óra
Győr, Richter Terem 

Jegyárak: 4.900 Ft, 7.900 Ft, 9.900 Ft, 14.900 Ft, 18.900 Ft
Jegyek kaphatók: https://www.jegy.hu/

(x)

Kapcsolódó témák: #Győri Filharmonikus Zenekar | #koncert | #zene |
likeold
a fb oldalunkat