Hirdetés

A polgármester reagált a lakossági fórumra

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2022.08.08. 17:22

Pénteken lakossági fórumot tartottak Győrben. Az eseményen elhangzottakra reagált Facebook-bejegyzésében dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Hirdetés

A polgármester szavait változtatás nélkül közöljük.

,,Épp a nyári szabadságomat töltöm, azonban értesültem arról, hogy tegnap volt a Városházán egy a Főépítész úr által meghirdetett lakossági egyeztetés, amin számos olyan komoly kérdés merült fel, melynek tisztázása nem tűr halasztást! Ez a Győri Ipari Park bővítésével kapcsolatos és a hely közelsége miatt érthetően a Győrszentiván városrészben élők körében vet fel fontos kérdéseket.

Azzal tökéletesen egyetértek, hogy a győri emberek egészsége a legfőbb szempont! Orvosként is ezen dolgozom már több mint három évtizede. Természetesen semmi olyat nem fogunk engedni Győrben ami az itt élők életminőségét veszélyezteti!

Kb. fél éve jelentettem be a parlamenti képviselőinkkel, hogy az ipari park betelt. Ennek bővítése feltétlenül szükséges. Sajnos több letelepülés után érdeklődő céget kellett elküldenünk, mert nincs már hely a régi területen.

Az ipari park fejlesztésére sikerült 10 milliárd forint állami kölcsönt kapnunk, amit a telek eladás után annak ütemében kell majd visszafizetnünk. Vagyis az idő minket nem sürget. Ez a bővítés Győr jövője szempontjából rendkívül fontos. A projekt menedzsmenttel a saját cégünket, a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft.-t bíztam meg. Sajnos az a főépítészi fejléccel, aláírás nélküli, köröztetett anyag tényleg azt sugallja, mintha erre a területre minimum egy “bűzbomba gyárat szeretne a város telepíteni, amit aztán fel is robbant.”

Ennyire azért nem vészes a helyzet, hiszen ma már szerintem ez elképzelhetetlen, hogy olyan technológia kerüljön lakott terület közelébe, ami veszélyes lenne a lakókra. Ezzel kapcsolatban egyébként semmilyen elköteleződésünk vagy megállapodásunk nincs és sajnos arról sincs szó, hogy bármelyik cég a letelepedését megígérte volna.
Érdeklődők szerencsére vannak.

Egyet meg tudok ígérni: minden olyan letelepülni szándékozó cég esetében, akiknek komolyak a szándékaik, az egyetemmel elvégeztetek egy környezetvédelmi hatástanulmányt, mely feltárja még időben a lehetséges és valós veszélyeket. Anélkül nem lesz ide engedve senki. Mivel szabadságon vagyok, ami nem gond, mert legalább ráérek, de tegnap délután óta telefonálgatok, hogy mi történt tegnap, hogy így félre csúszott a fórum és mi lehet ennek a valós oka?!

Sajnos az biztos, hogy félelmet és bizalmatlanságot kelteni az emberekben, ez a legkönnyebb dolog. Sajnos erre az ellenzék Győrben jól ismert, minden felelősség nélkül hazudozó fórumai és fizetett, kiképzett párt provokátorai alkalmasak is. Vagy csak erre alkalmasak. Ők ebből élnek, hogy “ígytudják, úgytudják”. Nem egy szép munka, de ez más lapra tartozik… Maximálisan megértem azokat, akik valóban a saját otthonuk nyugalmát és biztonságát féltik!
Ezt a kettőt, Győr fejlődésének és a lakók biztonságának az érdekét, össze fogjuk egyeztetni ebben az esetben is!” – írta a városvezető.

Kapcsolódó témák: #lakossági fórum |
Hirdetés