A Pamacs Egyesület is készül az autizmus világnapjára

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2023.03.23. 12:15

Április másodikán lesz az autizmus világnapja. Ebből az apropóból Kovács-Orosz Anna, a Papák Mamák Csemeték (Pamacs) Egyesület elnöke volt a Győr+ Reggeli vendége.

Az egyesület által szervezett programok ugyanakkor már egy nappal előtte, április elsején, szombaton elkezdődnek.

,,Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk, és nemcsak azokat a családokat, amelyek érintettek az autizmusban, hanem azokat is, amelyek szolidaritást vállalnak. A Kimba Elefánt Park ingyenesen biztosítja számunkra a helyszínt, 14 órakor nyitják majd meg a kapukat. Nemcsak az ott élő állatokat lehet meglátogatni, hanem lesz külön fóka- és elefántbemutató, állatsimogató, szafari, és a körhintát is elindítják. Külön meglepetés cirkuszi előadással is készülnek” – fejtette ki Kovács-Orosz Anna.

Az eseményre nem kell külön regisztrálni, elég a Facebook-eseménynél jelezni a részvételt. Másnap rendezik az autizmus világnapi sétát, amely a Bisinger József sétányon indul.

,,Négy civil szervezet összefogásával valósul meg a kék séta, vasárnap 11 órakor lesz a gyülekező. A Bécsi Kávéháznak köszönhetően fagyit kapnak a gyerekek, akik terápiás kutyával is találkozhatnak“ – mondta Kovács-Orosz Anna.

A Pamacs egész évben próbál olyan eseményeket szervezni, amelyeken az autista gyerekeket nevelő családok részt vehetnek. Legutóbb az autistabarát farsangot rendezték meg, az esemény hatalmas sikert aratott. A programoknak a legtöbb esetben a győrújbaráti Hagyományok Háza ad otthont.

A beszélgetést itt hallgathatják vissza:

Kapcsolódó témák: #autizmus | #pamacs egyesület |