Audi Hungaria Iskolaközpont

A német egység napja: így ünnepeltek az Audi iskolaközpontban

Fotó: Audi Hungaria Iskolaközpont
Győr+
2022.10.06. 10:54

Október 3-án a 20. századi német történelem egyik legmegindítóbb mérföldkövére, a Német Szövetségi Köztársaság és a Német Demokratikus Köztársaság újraegyesítésére emlékeztek.

A történelmi összefüggések és események, mint például a Lipcsében megrendezett hétfői tüntetések, amelyek megelőzték a két német állam újraegyesítését, a történelem órák tananyagának fontos részei voltak.

Az idei ünnepséget az iskola udvarán rendezték meg, ahol a 11. A osztályos diákok egy emlékmenet keretében elevenítettek fel egy tüntetést. Csendben, kezükben égő gyertyával, többször körbejárták az udvart, miközben a többi diák osztályonként felállva testesítette meg a tüntetés csendes megfigyelőit.

Különböző évfolyamok diákja összefoglalták az 1989 októberi történéseket, valamint felolvasták néhány érintett rövid, kifejezetten megindító élménybeszámolóját. A személyes sorsok ismertetésével sikerült felidézni a berlini fal leomlását megelőző napok hangulatát.

Az ünnepség végén a diákok visszatértek a tantermeikbe, ahol egymás között és tanáraikkal eszmecserét folytattak. A beszélgetés egy prezentációra épült, amely kiegészítő, a témához kapcsolódó, impulzusokat adott.

Ezzel a csendes, elgondolkodtató ünnepséggel emlékezett az Audi Hungaria Iskolaközpont győri közössége minden bátor emberre, akik békés tiltakozásukkal, olykor testi épségük és életük kockáztatásával, lehetővé tették Németország újraegyesítését.

Forrás: Audi Hungaria Iskolaközpont Győr

Kapcsolódó témák: #Audi Hungaria Iskolaközpont |