Ördög Nóra Győrben

A nagybetűs NŐ, aki vállalkozóként is önazonos!

Fotó: Orosz Sándor
P. Csapucha Adrienn
2022.03.08. 22:01

„Olyan semmilyen vagyok!” – vallotta magáról pályája kezdetén, miközben egy igazán szerethető személyiség, nyíltsága, közvetlensége magával ragadó, ahogy természetes szépsége is. Imádja nőiességét, annak minden velejárójával, ráadásul üzletasszonyként is megállja a helyét, ennek pedig egy titka van, ahogy a színpadon műsorvezetőként, úgy az életben vállalkozóként is önazonos tud maradni. Március 8-án, nőnapon Ördög Nóra vendégeskedett a kamara székházában.

Hagyomány a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvénynaptárában, hogy nőnapon egy olyan inspiráló, ismert női vállalkozót hívnak vendégül a székházba, akinek sikere példaként szolgálhat a hazai női cégvezetők, üzletasszonyok, vállalkozók számára.

Ördög Nóra műsorvezetőként már többszörösen bizonyított, két évvel ezelőtt pedig „kisboltosként”, férjével karöltve új kihívásokkal néztek szembe, így nem is volt kérdés, hogy az idei március 8-ai programon vele találkozhatnak a győriek. Már csak azért is, mert mint kiderült, a kamara elnöke jó kapcsolatot ápol a műsorvezetővel.

„Az első találkozásunk igazán kellemes meglepetés volt. Nóri akár farmerban, akár dívaként a színpadon, de tornacipőben anyaként is csodálatos. Hogy miért? Mert vállalja önmagát, és ez a legfontosabb az életben, hogy önazonosak legyünk– mondta a keddi beszélgetés kezdetén Pintér-Péntek Imre, aki – Fábián Györggyel kiegészülve – egyúttal beszélgetőpartnere is volt a meghívott vendégnek. A házigazda elsőként arról kérdezte Ördög Nórát, hogyan is lett a mórahalmi kislányból hazánk egyik legnépszerűbb televíziós személyisége. „Anyukámhoz hasonlóan tanárnő szerettem volna lenni. Nem voltam stréber, de mindig is maximalista hírében álltam, és mikor elkezdtem tanulni a gimnáziumban, egyszerre annyi minden érdekelt, hogy nem tudtam milyen úton induljak tovább. Egyet tudtam, az összes divatos szakmát kizártam, sem orvos, sem ügyvéd nem szerettem volna lenni” – árulta el Nóri, majd hozzátette, nagyon hálás, hogy végül a televízióban találta meg a számítását, ahol ahogy kellett, megjárta a ranglétrát.

Nóri köztudottan harmonikus házasságban él a nála 8 évvel idősebb férjével, a fotós Nánási Pállal, akivel tökéletesen kiegészítik egymást. Az egyensúly fenntartása azonban nem egyszerű feladat, mindkét fél részéről odaadást igényel. „Az, hogy mi jól kiegészítjük egymást az azért van, mert hagyjuk is élni a másikat. Ha azonos a neveltetés, az értékrend, akkor a felek hasonlóan tudnak gondolkozni, ez nálunk abszolút működik. Nekem a házasságom, a családom jelenti a mindent” – mesélte a műsorvezető. Egyúttal bevallotta, hogy a gyereknevelés, a hétköznapokban vállalt feladatok náluk is nagy logisztikát igényelnek. „A gyerekekkel kapcsolatos hálátlanabb feladatokat én intézem, mint egyfajta őrmester keltem őket reggel, majd kiszakadva a játékból és a meseolvasásból fektetem őket este. Igyekszünk a gyerekeinket mindenbe bevonni, hiszen tekintettel a zsúfolt életvitelünkre, csak így tudunk egymással időt tölteni” – tette hozzá.

A gyermekvállalás és családalapítás kérdéskörében rámutatott, hogy szerinte nagyon sok nő éppen azért lesz vállalkozó, mert szülés után már nem kap lehetőséget régi munkahelyén, vagy esetleg saját indíttatásból dönt úgy, hogy élethelyzete könnyebb lenne, ha a saját főnöke, a maga ura lenne. „Még mindig vannak olyan konvenciók, melyeket a társadalom nem fogad jól egy nőtől. Azt gondolom, az lenne az ideális, ha nők és férfiak együtt dolgoznának, és nem a nemekről, hanem az emberekről szólna egy munkahely” – reagált egy, a téma kapcsán feltett kérdésre a műsorvezető.

A kamarai nőnapon Ördög Nóri nyíltan beszélt jövőbeli terveiről is. Mint mondta, örülne, ha műsorvezetőként hosszú távon tervezne vele a tévé, de vállalkozásukra még nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni, hiszen a balatonakarattyai kisboltokat a férjével közösen építették fel, rengeteg munkával és szeretettel. „Mindig a történet a fontos, hogy mi az a motiváció, ami elindít egy folyamatot, esetünkben a boltok megszületését. Ha a betérő vendég tudja a sztorit, ő maga is tud vele azonosulni, és annál szívesebben fog visszatérni” – fogalmazott Nóri. És ha mér tervek, az biztos, hogy hamarosan Balatonfüreden egy újabb kisboltban falatozhatjuk a mára branddé vált „Nekem a Balaton” híres kakaóscsigáját, de egy másik területen is újdonságokkal készül a műsorvezető: a közeljövőben 50%-os tulajdonrésszel saját sminkmárkája is debütál az ördögien szép tévés tehetségnek.

TV-s szerkesztő: P. Csapucha Adrienn, Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #kamara | #nőnap | #Ördög Nóri | #vállalkozás |