Hirdetés

A művészet által szeretnék szebbé tenni a világot

Fotó: MekliZ Fotústúdió
Földvári Gabriella
2019.10.02. 13:34

Az Ady-emlékév tiszteletére az Art World Hungary Egyesület tagjai, győri festők, grafikusok, szobrászok, textil- és fotóművészek a költő verseihez készítettek alkotásokat, vagy a már meglévő alkotásaikhoz választottak Ady-verset, melyből kedden nyílt kiállítás a GYMSMKIK kamara aulájában.

Hirdetés

A megnyitón a háziasszony Görcsné dr. Muzsai Viktória egyetemi docens köszöntötte az érdeklődőket, aki felidézte, idén már harmadik alkalommal nyílik az egyesület alkotóinak munkáiból kiállítás a kamarában. Akiknek ars poeticája: a művészet által szeretnék szebbé tenni a világot. Dr. Lakatos István a kamara Kézműipari Tagozatának elnöke pedig örömét fejezte ki, hogy újra divatba jött a mecenatúra, a kamara lehetőséget biztosít az alkotóknak a bemutatkozásra, a vállalkozók pedig megismerhetik a győri művészeket.

A kiállítást Pápai Fruzsina Menta művészettörténész nyitotta meg, aki kiemelte: Ady költészete éppoly színes, mint ez a kiállítás. Az alkotókat elsősorban az istenes versek, valamint a szerelem és halál témájú költemények ihlettek munkára, vagy a már meglévő művükhöz keresték meg a megfelelő verset

Hirdetés

Az eseményen “ADY 100” – emlékműsor hangzott el, Árvai Péter, a Karzat Színház színésze és Nagy Ferenc Norbert, a Liszt Ferenc Zeneiskola gitártanára előadásában.

Majd ” Művészetről – mindenkinek”, az Art World Akadémia 4. eseményén Horváth Ákos: Ady – illusztrációk tükrében, Csizmadia István: Az üres vászontól a kész műig: Leonardo mássága és Kurcsis László: Kortárs keresztút Győrben címmel tartott előadást.

Kiállítók: Borbély Károly festőművész; Csizmadia István festőművész; Gui Demeter festőművész; Horváth Ákos grafikus; Koren Edit festőművész; Kurcsis László grafikusművész; Kustán Melinda textiltervező iparművész, tanár; Lipovics János szobrász-iparművész; Malasits Zsolt festőművész; Milu Milanovich Ildikó festőművész; Mózes László grafikus; Szabó Béla fotóművész; Varga György fotográfus.

A tárlat október 30-ig munkanapokon, 9-17 óra között látható.

Kapcsolódó témák: #kiállítás |
likeold
a fb oldalunkat