Maszat

A macska is érti a karácsony lényegét

Fotó: Győr+
Győr+
2021.12.23. 17:47

Holnap szenteste, tudja ezt Maszat, az antiszociális macska is. Érzi a fokozott készülődést, az izgalmakat, s ez bizony őt is elfárasztja. A nagy pihengetésben azért marad arra is ideje, hogy tudatosítsa bennünk: még a macskák is tudják, mitől lesz igazi az ünnep. Persze csak azok, akiket jól neveltek...

Hirdetés

„Elfáradtam… Amint a képből is kiderül, megvan az összes ajándék a családtagoknak. El is pihentem rajtuk. Senki ne mutassa meg ezt a fotót az Emberem családjának! Köszi! Ja, mert róluk van szó.

Én nem ismerem a családom, mármint az eredetit. Emberem a családom és kész! Csakis! Bár ő néha kedveskedik itt a szemben lévő udvarban kuksoló macskának, aki rondább mint én és hálátlanabb is. Egy BMW alatt szeret pihengetni, pedig Emberemnek Opelja van… Na mindegy, remélem tudja ez a dilis, hogy én vagyok az első és az egyetlen, s ide nem akarja felhozni azt a hálátlan lakatlan macsekot…

Amúgy múlt héten itt volt a doktorbácsim is. Csak még nem tudtam beszélni a megrázkódtatás miatt erről az egészről. S nem, nem drámázom túl. Megint nyomogatott mindenhol, hideg franccal hallgatott itt meg ott, nézte a fogam, a szemem, én meg állítólag nagyon csúnyán néztem vissza rá…. Pedig amúgy szeretem ám, mert vigyáz rám, meg rendszeresen ellenőriz, szóval köszönöm dr. Varga Zsolt. De azért tessék jó sokára jönni majd, jóóóó?

Már csak egyet kell aludni, s meghozzák az angyalkák a karácsonyfát, meg megjön a Jézuska. Nem tudom idén mit hoz nekem, de biztos sok-sok mindent, hiszen nagyon-nagyon jó kis Maszatka voltam. Amúgy az a legjobb az egészben, hogy itt van nekem ez a Lököttség, meleg otthonom, ágyikóm, simogat amikor én akarom, takarít utánam és etet… Ráadásul akkor sem haragszik, ha szőrcsomókkal körbehányom a lakást, sőt még örül is neki! Egy ajándék sem ér annyit, mint ezek.

Úgyhogy akit szerettek, az a legapróbb ajándéknak is örülni fog, nem kell hazavinni a fa alá a fél világot… Csak jusson eszetekbe és mondjátok el neki, hogy szeretitek. Ennyi ideje mindenkinek legyen!

Úgyhogy asszem’ én is megengedem majd ennek az önjelölt Terézanyának hogy vigyen le a lazacaimból a lakatlan macskának is. De csak most, mert jön a karácsony. Amúgy a többséget továbbra is utálom, mert antiszociális vagyok, most is! Megyünk is Grincset nézni…”

Maszatot, az antiszociális macskát a Facebookon ITT éritek el!

Kapcsolódó témák: #karácsony | #Maszat |
likeold
a fb oldalunkat