A lakosságot segíti a kihelyezett hulladékudvar

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2023.07.15. 14:21

Július 15-én, szombaton a régi pinnyédi híd lábánál várták a kihelyezett hulladékudvarral a szigeti és pinnyédi lakosokat.

Reggel 8 és 12 óra között adhatták le lomjaikat a győri lakosok a pinnyédi híd lábánál. Az eseményről korábban már beszámoltunk:

A sajtótájékoztaton akkor Nagy Csaba, a GYHG Kft. ügyvezetője kiemelte: „Az előző alkalmakhoz képest egy újdonság van, a beszállított hulladékokat mérlegelni kell. Ezért azt ajánljuk a lakosoknak, hogy már lehetőség szerint otthon válogassák szét a beszállítandó lomot. Hulladékfajtánként tudjuk befogadni, mérlegelt formában és háztartási mennyiségben” – jelezte előre a szakember.

Szeles Szabolcs, Győr alpolgármestere és a térség önkormányzati képviselője azt mondta: „Szeles Szabolcs alpolgármester úgy nyilatkozott: „Alapvetően jól működik a hulladékgazdálkodás rendszere Győrben a hulladékudvarokkal és a szelektív szigetekkel. Lakossági kérésre időről-időre próbáljuk közelebb hozni mindenkihez a lerakás lehetőségét, erre szolgál a kihelyezett hulladékudvar. A tapasztalatok azt mutatják, hogy van rá igény.

A mai lomtalanításról Ács Tamás készített fotógalériát: