Nem ér véget a sorozat

A Krúdyban folytatódott az érmeosztás

Fotó: Vig Norbert
Zombai-Kovács Ákos
2022.06.01. 10:00

Múlt héten véget ért a 750-es jubileumi érmék átadása az Árkádban, ám szerdán a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikumban folytatódott a sorozat. A polgármester az iskolában zajló ágazati vizsgát nyitotta meg, majd 58 diáknak, illetve környéken lakó fiatalnak adta át személyesen Győr város 750-es érméjét.

Szerdán zajlottak az ágazati vizsgák, amire ezúttal illusztris vendég is érkezett a marcalvárosi iskolába. Az intézmény vezetése már régóta szerette volna meghívni a város első emberét, hogy bemutassák, milyen szakmai munka zajlik a Krúdyban. „Polgármester úr nyitotta meg hivatalosan a vizsgát, beszélgetett a diákokkal, és ha már el tudott jönni, úgy gondoltuk, rászervezünk egy érmeosztást is a programra” – mondta a Győr+ Médiának Baloghné Pálfi Edina. „A fiatalok nagyon örültek, és ahogy látom a lakótelepi fiatalok közül is jó néhányan becsatlakoztak és kihasználják, hogy hozzájuthatnak Győr város jubileumi érméhez” – tette hozzá a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum igazgatója.

„Óriási élmény volt látni, hogy milyen kiváló tanárok foglalkoznak a fiatalokkal, a diákok pedig roppant elhivatottan próbálják elsajátítani azt a szakmát, ami egyáltalán nem egy egyszerű hivatás, de annál fontosabb és értékesebb” – fogalmazott az érmeosztás után a polgármester. „Aki azt mondja, nincs spiritusz a mai fiatalokban, csak jöjjön el ide, például a Krúdyba és tapasztalja meg, milyen kreatívak és lelkesek ezek a diákok” – emelte ki dr. Dézsi Csaba András.

„Jó érzés, hogy milyen népszerű a fiatalok körében a 750-es jubileumi érme, ami az országban is egyedülálló, egy teljesen hivatalos fizetőeszköz, vagyis a Krúdysok is bemehetnek vele a boltba és vehetnek belőle egy sört vagy egy kólát” – hangsúlyozta a polgármester.

A tavalyi, 750-es emlékév tiszteletére, a Magyar Nemzeti Bank által kiadott érmék osztása a jövőben is folytatódik. Az elképzelések szerint a polgármester más győri iskolákba is személyesen viszi majd el az ereklyét, hogy minél több győri fiatalnak legyen az értékes darabokból.          

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #érmeosztás | #Krúdy |