A jancsifalui nyugdíjasokkal beszélgetett a polgármester

J. Kovács Andrea Fotó: Vig Norbert
2024.05.22. 17:51

A Jancsifalui Gyökerek klubban folytatódott a „Beszélgess a polgármesterrel!” sorozat kedden délután.

Kaszás Gyuláné klubvezető portálunknak elmondta: harmincegyedik éve működnek, jelenleg huszonhét tagjuk van. Többségük özvegy, egyedülálló, ezért nagyon szeretnek egymással beszélgetni, a találkozásokra apróbb süteményekkel készülnek. Félévente megünneplik egymás névnapját. A közelmúltban Tatára kirándultak, s már tervezik a nyári balatoni kiruccanást. 

Örömmel várták dr. Dézsi Csaba Andrást, aki először átnyújtotta az adományt jelképező táblát a klubvezetőnek, majd válaszolt a hallgatóság kérdéseire. 

A polgármester válaszaiból kiderült, hogy tovább folytatódnak az útfelújítások, és mivel állandó problémát jelent a parkolás, a parkolóhelyek bővítésével sem állnak le. Rengeteg a tennivaló, melyeket lépésről lépésre lehet megoldani. Szóba került a szelektív hulladékszigetek környékének rendezetlensége. Sajnos sokan szemétlerakónak használják, s ez csúfítja a környezetet. Végleges megoldást csak a szelektív szigetek megszüntetésével lehet elérni. A szakemberek 2026-ra ígérik a változást, amikor majd a házhoz jön a szelektív gyűjtőautó, s így már nem lesz szükség a szigetekre.

Galéria: Vig Norbert