Győr+ Rádió

A hőségben az állatainkra is figyeljünk

Fotó: Freepik
Mics Flóra
2022.07.20. 21:03

Vendégünk volt Királyfi Péter, a polgármesteri hivatal állatvédelemmel és állattartással foglalkozó referense, aki hasznos tanácsokkal látta el az állattartókat.

Harmadfokú hőségriadó van érvényben az országban, amely mind az emberi, mind az állati szervezet számára megterhelő. A szakértő arra kéri a hobbiállattartókat, mindenképpen gondoskodjanak a napi többszöri ivóvízellátásról, valamint árnyékos hely biztosításáról a kiskedvencek épsége érdekében, ezen kívül pedig semmi esetben ne hagyják őket őrizetlenül az autóban.

Kutyák esetében a sétáltatást kora reggeli időben, illetve a késő esti órákban végezzük, mert a felmelegedett aszfalt akár égési sérülést is okozhat. A szakértő szerint a jelenlegi hőségben a kóbor állatokról is szükséges gondoskodni, ne féljünk ivóvizet adni az utcán csavargó macskáknak, kutyáknak sem.

Amennyiben bármilyen szokatlan tünetet észlel hobbiállatain, például bágyadtságot vagy étvágytalanságot, azonnal forduljon állatorvoshoz – figyelmezteti a gazdákat a szakember.

Királyfi Péterrel Kaszás Kornél beszélgetett.

Kapcsolódó témák: #állattartás | #Győr+ Rádió | #hőség |