Hirdetés
Ezerszer is igen!

A Házasság hete programjai online térbe költöznek

Fotó: O. Jakócs Péter
Földvári Gabriella
2021.02.05. 10:13

Hazánkban immár 14. alkalommal, Győrben 10. alkalommal rendezik meg a Házasság hete rendezvénysorozatot, idén február 7. és 14. között a vírushelyzetre való tekintettel többnyire az online térben. A programok a házasság és a család fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.

Hirdetés

Bogdányi Mária, a Házasság hete programok győri szervezője szerint az idei rendhagyó eseménynek előnye is van, hiszen így otthonról bármely országos programba bekapcsolódhatunk online.

„Ez az időszak rendkívüli módon próbára tette az egyébként egészséges lelkületű embereket, a jól működő családokat, házasságokat. Sok olyan nehézség előjött, amivel ezelőtt nem találkoztunk. Persze pozitív hozadéka is volt, sokan mesélik, hogy egyfajta lelassulást éltek meg. Ezzel a programsorozattal egy kis segítséget, egy kis reménysugarat, közösségi érzést szeretnénk nyújtani az embereknek, egy kis pozitív előremutatást. Az előadók sok éve házasok, sok gyerekkel, ők képesek frissességet, színt, humort megértést vinni az emberek életébe.

Hirdetés

Többek mellett hétfőn 18 órától Nemek és igenek a házasságban címmel Gorove László és Kriszta párkapcsolati szakértők előadását hallgathatják meg az érdeklődők. Kedden 18 órától Mihalecz Gábor párterapeuta a Viharálló szerelem című könyvét mutatja be, melyből a krízishelyzetben lévő párok kaphatnak kapcsolatmentő tanácsokat. Szombaton 16.30-tól a házasság szakítópróbáiról beszél Tolnay Lajos és Márta, a Bibliai Házassággondozó Szolgálat munkatára.

Az országos rendezvényhez három győri program kapcsolódik. A szerelmes kalandtúrák évek óta kedvelt esemény. A regisztráló pároknak napi kihívásokat, vicces és komoly feladatokat kell teljesíteniük. Ez egymással töltött minőségi időt jelent a szürke februári hétköznapokban és a végén a legjobbak még nyereményben is részesülnek. Mátai Enikő És boldogan éltek, míg… című meseterápiáján vehetnek részt a jelentkezők online, szerdán 17.30-tól, amely elsősorban feleségeknek szól. Szombaton pedig 20.30-tól Ezerszer is igen – Varga Erika és Károly, a győri Schönstatt Családmozgalom tagjainak előadása hallható, ami után kiscsoportos beszélgetésen is részt vehetnek az érdeklődők.

Részeltek és jelentkezés a Házasság Hete Győr Facebook oldalon.

Kapcsolódó témák: #család | #házasság |
likeold
a fb oldalunkat