A Győrszigeti Nyugdíjasklub is örült a támogatásnak

HAK Fotó: Vig Norbert
2023.11.30. 19:21

Egy érdekes előadás után a Győrszigeti Nyugdíjasklub találkozójára dr. Dézsi Csaba András polgármester is megérkezett, s nem üres kézzel jött: támogatást hozott a szépkorúaknak.

A Győrszigeti Nyugdíjasklub 1997-ben alakult, hogy a városrészben élő idősek társaságát közösséggé formálja, kapcsolatokat ápoljon, ismereteiket gyarapíthassák és segíthessék egymást, amiben csak lehetséges. S persze a közös szórakozás sem volt utolsó szempont.

A célkitűzéseket tettek követték, s a ma is kiválóan működő nyugdíjasklub számos aktív tagot tudhat magánénak. Találkozásaik fő helyszíne a Béri Balogh Ádám Honvéd Szálló, ahol nem csak összegyűlni tudnak, hanem kikapcsolódni, művelődni és szórakozni is.

November 30-én délután sem volt ez másként: egy Japánról szóló érdekes előadást hallgathattak a megjelentek, majd a klub aktuális ügyeit beszélték meg a tagok, amikor megérkezett dr. Dézsi Csaba András polgármester.

A város első ember nem üres kézzel érkezett, hanem 100 ezer forintnyi támogatást nyújtott át, amelyet a klub a működési költségeire fordít. Az öröm érhetően hatalmas volt, hiszen ez a figyelem és támogatást rengeteget jelent a győr-szigeti nyugdíjasoknak. A klub egyébként a tagjai között tudhatja dr. Kiss Jánosnét is, aki még akkor tanította dr. Dézsi Csaba Andrást, amikor a gimnáziumi éveit töltötte.

Győr polgármesterével a támogatás átadása után kötetlen, jó hangulatú beszélgetés alakult ki, amely során előkerültek fiatalkori élmények, érdekes találkozások, s dr. Dézsi Csaba András többet között azt is elmondta:

Már az egyetemi éveim előtt megtanultam, hogy az emberekkel beszélgetni kell. Orvosként pedig tudtam, hogy meg kell őket kérdeznem mi a panaszuk, s miben segíthetek? Politikusként is így működöm, s azt is az orvoslásból vettem át, hogy minden problémát meg kell oldanunk a csapatommal! Ezen voltam mindig, s ezen is leszek, mert én mindig távlatokban gondolkozom!” – hangsúlyozta a városvezető, majd azt is hozzátette, hogy idős korban is fontos, hogy az embernek legyen társasága akikkel beszélgethet, tartalmas időt tölthet el. A Győrszentiváni Nyugdíjasklub pedig erre igazán kiváló lehetőség.

Galéria: Vig Norbert