A győri területvédelmi katonák is a békéért futottak

Havassy Anna Katalin ÖTT főtörzsőrmester Ács Tamás
2023.02.22. 16:54

Országszerte kötelékfutással tisztelegtek a béke előtt a magyar katonák nemrég, s az eseményből természetesen a MH 7. Területvédelmi Ezred katonái is kivették a részüket, a Honvéd Kadét Programban résztvevő középiskolásokkal együtt.

A Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du Sport Militaire − CISM) 1948. február 18-án alakult meg azzal a céllal, hogy a sporton keresztül népszerűsítse a békét a nemzetek hadseregei között. 2006 óta a CISM tagországok katonái, honvédelmi alkalmazottai közös futással ünneplik meg az évfordulót, amelyhez a Magyar Honvédség 2015-ben csatlakozott.

Az MH 7. Területvédelmi Ezred három vármegye – Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Vas – bevonásával vett részt a kötelékfutáson.

A 19. Területvédelmi Zászlóalj állományához csatlakoztak a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum és a mezőörsi Magyar Műhely Általános Művelődési Központ kadét diákjai, így több mint 120 fő vett részt a közös bemelegítésen és a kötelékfutáson a Bercsényi ligetben.

Bemelegítés a Bercsényi ligetben

A 83. Területvédelmi Zászlóalj Szombathelyen, a Csónakázó-tó környezetében találkozott a futáson résztvevő közel száz fővel. A létszámot itt is növelték a kadétok, akik a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumból és a Savaria Technikum rendészeti szakáról érkeztek, hogy közösen vágjanak neki a 3000 méteres távnak.

Fotó: honvedelem.hu

A 31. Területvédelmi Zászlóalj húsz katonával képviseltette magát Veszprémből és Várpalotáról, s a kötelékfutáson elindultak a társszervektől érkezők is: jöttek a békéért futni rendőrök, tűzoltók, a NAV és a büntetésvégrehajtás munkatársai, kiegészülve a Honvéd Kadét Programban résztvevő diákokkal.

Galéria: Ács Tamás

Forrás: honvedelem.hu