A győri QR-kódos verseny legjobbjait díjazták

Szöveg és fotó: Németh Boglárka
2023.02.24. 11:49

Játékos kalandra hívták a Városi Diákfórum (VDF) vezetői a győri középiskolásokat január végén. QR-kódos versenyt hirdettek, amivel Győr nevezetességeit próbálták megismertetni és közelebb hozni a társaikhoz a közösségi média és a kreativitásuk segítségével. A versenyre öt fős csapatok jelentkezhettek. Összesen 72 csoport, több száz diák versengett a belvárosban. A legjobbakat csütörtök délután díjazták a VDF szokásos gyűléseinek egyikén, amelyen az érdeklődők bepillantást is nyerhettek a diákszervezet munkájába.

,,Kiválasztottuk, hol lesznek a QR-kódok. Az ezekhez tartozó koordinátákat elküldtük a versenyzőknek, akik utána indultak el játszani. Megkeresték és készülékeikkel beolvasták a kódokat, aztán pedig elkészítették, és kitették a fotókat, illetve a videókat az Instagramra. Ezek alapján tudtuk értékelni őket”- tájékoztatta a Győr+ Médiát Téringer Máté, a Városi Diákfórum elnöke.

A QR-kódok segítségével a történelmi jelentőséggel bíró és népszerű belvárosi helyeket próbáltak közelebb hozni a fiatalokhoz, akik humoros, kreatív fotóösszeállításokat készítettek.

A győzelmet a jedlikesek szerezték meg, a második helyezett szintén egy fiúcsapat lett a PÁGISZ-ból, a harmadik pedig a Baksa gimi lánycsapata lett. A legjobb öt csapatot és két különdíjast is köszöntöttek csütörtökön, a Városházán. A VDF szerint a diákok nagyon élvezték a versenyt, hasonló programokkal pedig a jövőben is készülnek.

,,Össze szoktunk ülni a munkagyűléseken, és megbeszéljük, kidolgozzuk a terveket. A QR-kódos verseny nagyon jól sikerült, kreatívak voltak a diákok“- emelte ki Mayer Virág, a VDF alelnöke. 

Téringer Máté VDF-elnök szerint a cél az, hogy minél több győri diákot mozgassanak meg, a gyűléseikre pedig szeretettel várják továbbra is az érdeklődő fiatalokat. 

Kapcsolódó témák: #qr-kód | #verseny |