Nyeregbe, magyar!

A Győri Ördöglovasok is vágtáztak

Fotó: Tolnai Sz. Olivér
Győr+
2022.10.04. 06:27

Hétvégén rendezték meg a 15. Nemzeti Vágta döntőjét Budapesten, a Hősök terén. A nívós rendezvényen természetesen győriek is képviseltették magukat, olvasónk, Tolnai Sz. Olivér pedig megörökítette a lovasokat.

Hirdetés

60 magyarországi és határon túli település lovasai szálltak versenybe szombaton a Hősök tere körül kialakított különleges pályán, itt rendezték a 15. jubileumi Nemzeti Vágtát.

A verseny hagyományaihoz híven a rendezvény kezdetén a vágta résztvevői, szervezői, főhajtással tisztelegtek a Magyar Hősök Emlékművénél, azok előtt a hősök előtt, akik életüket áldozták Magyarországért, a magyar szabadságért.

Az eseményen elhangzott, hogy a Nemzeti Vágtát minden évben a magyar történelem egy kiemelkedő alakja emlékének szentelik. Az idei verseny három rendkívül bátor gyermek előtt tiszteleg. A 15 éves hősök az 1848-49-es harcok alatt tettek tanúbizonyságot hazaszeretetükről. A 15. Nemzeti Vágta Tóth Imre András kishuszár, századtrombitás, Simig Rezső tüzér hadnagy, a szabadságharc legfiatalabb tisztje, és Koroknay Dániel tüzér, főágyús, kisdobos emlékét őrzi majd.

A megnyitón felvonultak a Nemzeti Lovas Díszegység mellett különböző hagyományőrző csoportok és a Győri Ördöglovasok is.

Az egyik különlegesség a hajmeresztő trükklovaglás után a póni puszta ötös, és puszta kettes volt, először a nemzetközi sportrendezvényen. A győri kisördögök osztatlan sikert arattak. 

Egyik legfiatalabb olvasónk, a 10 éves Tolnai Sz. Olivér sem hagyhatta ki a nívós, lovas kavalkádot, meséljenek az ő fotói:

Galéria: Tolnai Sz. Olivér

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győri Ördöglovasok | #Nemzeti Vágta |