Jelentős támogatás

A győri kórházat is segíti a Humanitás Alapítvány

Fotó: Ács Tamás
Kárpát Zsolt
2022.03.03. 09:43

A győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház egy nagy értékű ultrahang készüléket kapott az OTP Bank jóvoltából. A modern berendezés emeli az intézményben a betegellátás színvonalát és a trombóembóliás betegek követésére, vizsgálatára használják majd. Országszerte 30 kórház, 18 oktatási intézmény részesül a támogatásában a Humanitás Szociális Alapítványon keresztül. A támogatás összértéke mintegy 200 millió forint.

Szerda délután a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház udvarán adták át  az OTP Bank és a Humanitás Szociális Alapítvány képviselői a több millió forint értékű ultrahang berendezést. 

„Minden olyan eszköz, amivel a betegeknek az életminőségét, gyógyulását javítjuk, az bármikor jól jön a kórház számára. Ilyen ez a most kapott eszköz is. Hiánypótló berendezés, melyet a trombóembóliás betegek követésére, vizsgálatára használunk. Gyakorlatilag az ereket tudjuk vizsgálni, és az eredmények alapján azonnal elkezdhetjük a szükséges terápiás kezeléseket” – mondta el a Győr+ Médiának dr. Jávor László a kórház főigazgatója.

„Az OTP Bank tavaly év végén döntött arról, hogy idén több mint 200 millió forintot bocsájt a Humanitás Szociális Alapítvány részére” – emelte ki dr. Nagy Krisztina. „Alapvetően a covid miatti problémákat próbáljuk meg orvosolni, és próbáljuk meg támogatni azokat az intézményeket, akik ebben a legnagyobb szerepet vállalják. Vannak olyan kórházak, ahol 40 éves berendezéseket tudtunk lecserélni. A kórházaknak az egyedi igényei alapján folytatjuk le a beszerzéseket, és egy-két hét alatt el is jut az egészségügyi intézményekbe a kért eszköz, így történt ez Győrben is” – tette hozzá az alapítvány kuratóriumának tagja.

A felajánlásoknak köszönhetően a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház mellett az Észak-dunántúli Régióban még négy egészségügyi intézmény részesült támogatásban.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #adomány | #kórház | #OTP Bank |