Leállt a termelés az Audi győri gyárában

Győr+ Fotó: Mekliz Fotó
2023.09.28. 07:17

Informatikai hiba miatt leállhatott a termelés a Volkswagen-konszern németországi gyáraiban. Szerda éjfél előtt a focus.de a Bildre hivatkozva jelentette, hogy a probléma a VW-konszern minden gyárát érinti.

Az autoszektor.hu cikke és a szerkesztőségünkhöz eljutott információk szerint a leállás érinti az Audi Hungariát is Győrben. Úgy tudni, hogy a teljes konszern érintett, és minden európai gyár leállt.

Érdeklődésünkre az illetékesek jelezték: hamarosan közleményt adnak ki, és dolgoznak a megoldáson. Olvasóink jelzése alapján a probléma már szerda délután jelentkezhetett Győrben is, német lapok pedig azt írják: szerdán 12:30-kor már álltak az ottani gyárak.

Ugyanakkor az MTI azt írja: a német autóipari társaság tájékoztatása szerint a szerdán dél körül keletkezett problémát éjszaka sikerült orvosolni, az informatikai infrastruktúra működése helyreállt, “a hálózat ismét stabil” – közölte a cég csütörtök reggel.

 A Handelsblatt című üzleti lap jelentése szerint a számos fontos alkalmazást érintő meghibásodás még az amerikai Chattanoogában működő VW-gyárban is fennakadásokat okozott, márkaszervizek és értékesítő partnerek munkáját is hátráltatta.

FRISSÍTÉS! (12:20) Az Audi Hungaria Zrt. tájékoztatása szerint időközben újraindult a termelés:

“A Volkswagen Konszern IT infrastrukturájának problémája az Audi Hungaria járműgyártását és az elektromos motorok gyártását is érintette. Az éjszaka során sikerült megoldani a fellépő problémákat, így a világszintű gyártási hálózat és az Audi Hungaria termelése is újraindult. A termelés várhatóan a tervek szerint zajlik tovább. Egyes rendszerekre átmenetileg még kihathat az eset. Továbbra sincs arra utaló jel, hogy a zavart külső hatások eredményezték.”

Kapcsolódó témák: #Audi Hungaria | #autóipar | #termelés |