A Győr-Szol a télre és a hóra is felkészült

Zombai-Kovács Ákos Fotó: Marcali Gábor
2022.11.11. 11:00

November 15-től a helyi utakért felelős Győr-Szol is téli üzemmódra áll át. Ezt jelentették be pénteken, a társaság Rozgonyi utcai telephelyén tartott téli gépszemlén, ahol a városüzemeltetésért is felelős alpolgármester személyesen győződött meg a szakemberek és géppark felkészültségéről. Radnóti Ákos kiemelte, bármilyen időt is hoz az előttünk álló tél, a Győr-Szol felkészülten várja az időszakot.

Hirdetés

A területet felügyelő alpolgármester is kíváncsi volt rá, mennyire felkészülten várja a téli időszakot a Győr-Szol. Radnóti Ákos minden egyes gépet megnézett és minden kolléga munkáját megköszönte a péntek reggeli gépszemlén.

Az alpolgármester kiemelte: napokon belül téli üzemmódra váltanak a szakemberek, ez pedig garancia arra, hogy a következő időszakban biztonságosan lehet majd közlekedni Győrben.

„Fontosnak tartom, hogy személyesen győződjek meg a szakemberek felkészültségéről és megköszönjem a munkájukat, mert minden évszakban, így télen is pótolhatatlan munkát végeznek Győr közterületein, megvan a fontossági sorrend, hogy hol kezdenek és merre mennek tovább, illetve természetesen az állami utakat a Magyar Közút takarítja” – mondta Radnóti Ákos alpolgármester.

Bár a szakemberek száraz telet jósolnak, azért dologtalan hónapokra nem készülnek a Győr-Szol-nál. Hiszen ha nincs is hó, a síkosságmentesítés ugyanolyan fontos feladat az utakon, tereken és járdákon, egyaránt.

„Nehéz előre megmondani, hogy pontosan milyen idő lesz, de mondhatjuk, hogy mindenféle téli időjárásra felkészültünk, van részletes munkatervünk a hó eltakarításra és a síkosságmentesítésre is, nagyobb gépeink és kisebb traktoraink is vannak, de ezek soha nem egyszerre, hanem ütemezetten végzik a munkájukat” – fogalmazott Fischer Imre a Győr-Szol köztisztasági üzemvezetője.

A gépszemlén elhangzott, bármennyire felkészültek is a szakemberek és a gépek, nem szabad elfelejteni, hogy a lakóingatlanok és üzletek tulajdonosainak is komoly felelőssége van, hiszen előttük a tulajdonos vagy a bérlő dolga a síkosságmentesítés, és nem a szolgáltatóé.

Hirdetés