Hirdetés
Szaghatások Szentivánon

A Győr+ kérdez, a képviselő válaszol: Sík Sándor

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2022.06.25. 12:05

Dr. Sík Sándor Győrszentiván önkormányzati képviselőjét arról kérdeztük, mit tud tenni a településrészen a légszennyezés megakadályozása érdekében, ugyanis több szentiváni olvasónk jelezte, hogy sok helyen kellemetlen szagokat éreznek

Hirdetés

„Már az elmúlt években is sokszor megkerestek a témában, hogy az ipari park felől néha bűzhatást éreznek a lakók és félnek a gyárak által kibocsátott légszennyezéstől. A megkeresések kapcsán több alkalommal mértük a levegőszennyezést, a káros anyagok koncentrációját a levegőben. Az éles mérésnél a Sugár Úti Óvodánál voltak jelentéktelen eltérések, például a szállópornál egy alkalommal magasabb értéket mértünk. Fontos elmondanom, hogy a magyar mérési küszöbértékek lényegesen alacsonyabbak, mint a svájci vagy a német értékek. Ha ezt vennénk alapul, akkor nem is lenne határérték-túllépés. A szaghatás miatt jártam a Nemaknál, ahol 2,5 milliárdos beruházást hajtottak végre, hogy kiküszöböljék a szennyezést. Ami szag néha érezhető, az nem mérgező, nem gáz, nincs semmi olyan szennyezés, ami az emberi szervezetre káros lenne.

A szentivániak aggódnak az ipari park fejlesztése miatt is, mert szerintük az tovább növelné a környezetterhelést. A közlekedés környezetterhelő hatásai valószínűleg megemelkednének, de ennek ellensúlyozására építették ki a vasutat, amit tovább lehet fejleszteni.

Hirdetés

Én azt szeretném elérni, hogyha az ipari park bővítésére sor kerül, akkor telepítsenek egy állandó mérőállomást, amely által nyomon követhetővé válik a szennyezés, és ha gond lenne, időben tudnánk lépni.”

Kapcsolódó témák: #Győrszentiván | #környezetvédelem |
likeold
a fb oldalunkat