Hirdetés
Járdagondok lennének?

A Győr+ kérdez, a képviselő válaszol: Rózsavölgyi László

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2022.07.03. 15:50

Több olvasónk jelezte a Katód és Holenda Barnabás utcák új társasházaiból, hogy gyerekekkel, babakocsival csak az úttesten, balesetveszélyesen tudnak közlekedni a kiserdő felé, ugyanis hiányzik a járda. Rózsavölgyi Lászlót, Marcalváros II. önkormányzati képviselőjét arról kérdeztük, hogy van-e megoldás a problémára?

Hirdetés

A képviselő válaszol:

„A Marcalvárosban élőkkel közösen gondolkodva szívügyünknek tekintjük városrészünk fejlesztését, szépítését. Az új társasházakban élők problémája nem ismeretlen számomra.

Hirdetés

Ugyan a házaik járda szempontjából szabályosan lettek felépítve és bekötve a Mécs L. utca irányából, de az élet felülírta a terveket, hiszen az ott lakók, különösen a kisgyermekesek, sokkal szívesebben sétálnak és közlekednek a kiserdő felőli részen. Az Apor-óvoda és -iskola felé is ez a logikus, rövidebb út. Ezt az igényt látva, az ott lakókkal egyeztetve készítettem terveket betonlapos járdákra, valamint használtam fel képviselői keretemből a szükséges forrásokat. Az eredmény egy minőségi, esztétikus járda lett, ami 125 méter hosszan szolgálja az itt élők biztonságát. Sikerült az itt lakókat bevonni a tervezésbe, hogy saját forrásaikkal és ötleteikkel közösen gondolkodva fejlesszük társasházaik környékét. Így járdák épülhettek még a Borsos Miklós utcában a fodrászatnál és az aluljáró melletti kis parkolónál is, új padok kerültek ki a Pátzay utcába, valamint lesz kupakgyűjtő szívünk, és megújítjuk a Borsos Miklós utca belső udvarában a játszóteret is.”

likeold
a fb oldalunkat