A Győr+ kérdez, a képviselő válaszol: Bárány István

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2022.05.21. 14:07

Bárány Istvánt arról kérdeztük, hogy a nagyarányú társasházi és családiház-építkezést mennyire tudja követni az infrastrukturális fejlődés?

Nagyon sok fiatal, gyermekes család költözik a körzetembe, szinte napról napra nőnek ki új épületek a földből, ezért fejlesztésre minden területen szükség van. Sárás például a legfiatalabb lakóövezet, ahol folyamatban van a csatornahálózat kiépítése, az aszfaltos út építése. Bácsán szükséges lenne az orvosi rendelő felújítása, vagy egy teljesen új létrehozása, gyógyszertár létesítése. A kerületem kereskedelmi egységekben alulellátott, ezért a Tavirózsa lakóparkban 17 üzlethelyiség lesz, de egy nagyobb bevásárlóközpont letelepítése is tervben van. Sokan közlekednek kerékpárral vagy elektromos rollerrel, ezért szükséges a kerékpárút továbbépítése, meghosszabbítása. Útfelújítások, parkolók kialakítása is tervben van.

 A kerületben élőknek kikapcsolódási, találkozási lehetőséget nyújt a Fűvészkert, a Szent Vid-pihenőhely, a bácsai tópart, amelyhez hasonló környezetet alakítunk ki a Kenus utcai záportározóknak, körbejárható sétautakkal, padokkal.