Hirdetés
Önkormányzat

A Győr+ kérdez, a képviselő válaszol

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2022.07.11. 08:21

Kovács Tamás a 9. számú választókerület képviselője, körzete három városrészt is érint. Arra voltunk kíváncsiak, hogy az ott élő gyerekeknek, felnőtteknek milyen kikapcsolódási, sportolási lehetőségei vannak.

Hirdetés

Összesen hét játszótér van a körzetemben, ezeket folyamatosan, ütemezetten fejlesztjük. Az Erzsébet liget Szent Imre út felőli játszótér kerítését tavaly cseréltük ki, idén a Magyar utca felőli kerítését újítottuk fel. A Cuha utcai játszótérnél szintén megtörtént a kerítés cseréje, valamint rövidesen kikerül két „virágrajztábla” a kis művészeknek és egy gyerekasztal, padokkal. A Répce utca végén található játszinál a régi  betonelemeket eltávolítottuk a földből, reményeim szerint, ide még idén új játékeszközt telepíthetünk. Fontos, főleg ebben a melegben, hogy az elmúlt években a hétből négy játszótérre ivókutakat helyeztünk ki és napvitorlák is védik a gyerekeket a tűző naptól.

Sokan szeretik és használják a Répce, Ikva utca végén található futópályát, valamint a mellette lévő fitneszgépeket, pingpongasztalokat, füves focipályát, kosárpalánkot. Ide hamarosan két napozó-pihenő ágy kerül, valamint röplabdázáshoz, tollasozáshoz szeretnék hálót felszereltetni, hogy minél többféle lehetőség legyen a sportoláshoz. Képviselőtársaimmal, Rózsavölgyi Lászlóval és Borsi Róberttel egy közösségi teret kívánunk biztosítani a körzeteinkben működő civil szervezetek, klubok számára. A marcalvárosi aluljáróban lévő volt közösségi kávézót újítjuk fel, ami a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér kezelésébe kerülve, újra megtelhetne élettel, az előtte található tér pedig közösségi rendezvényekkel.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #játszótér | #képviselő | #önkormányzat | #sport |
likeold
a fb oldalunkat