Dr. Fekete Dávidot kérdeztük

A Győr+ kérdez, a képviselő válaszol

Fotó: Győr+
Győr+
2022.06.04. 15:01

Dr. Fekete Dávid, a 2. számú választókerület képviselője, hozzá tartozik a belváros egy része, ahol időről időre problémát jelentenek a hajléktalanok, a kéregetők, a vandálok és a közterületen alkoholt fogyasztók. Mit tud tenni a képviselő, a belváros közbiztonságáért?

“Tizenkét éve vagyok önkormányzati képviselő, azóta folyamatosan érkeznek a belváros közbiztonságával kapcsolatos megkeresések. A Városrendészet felállításával azonban látványosan javult a helyzet Fontosnak tartom, hogy látható legyen a rendvédelmi erő: a városrendészet a rendőrséggel közösen olyan járőrözést tart, amely önmagában is visszatartó erőt jelent. Örülök annak, hogy ők is kiemelten kezelik a belvárosi területet.

Számtalan más jó példa is van arra, amivel javítjuk a közbiztonságot, többek között folyamatosan bővítjük a kamerarendszert, erősítjük az élőerő szolgálatot, és egy megújult belvárosi rendőriroda is az állomány rendelkezésére áll. Szorgalmazom, hogy ahonnan több bejelentés érkezik, mint a vasútállomás vagy az Arany János utca környéke, ott fokozottan legyenek jelen a járőrök. A választókerületem közbiztonsága érdekében képviselői keretemből évről évre támogatom a városrendészetet, amelyet technikai eszközök vásárlására, elsősorban testkamerák beszerzésére fordítanak a biztonságosabb, professzionálisabb munka lebonyolításához.”

Kapcsolódó témák: #belváros | #közbiztonság | #Városrendészet |