A Gyárvárosi Borostyán Nyugdíjas Klub is kapott támogatást

Németh Boglárka Fotó: Vig Norbert
2024.02.22. 08:35

Folytatódott a „Beszélgess a polgármesterrel” programsorozat. Dr. Dézsi Csaba András, ezúttal a Gyárvárosi Borostyán Nyugdíjas Klubot látogatta meg.

„Nagyon jó ilyen helyekre járni, mert nagyon érdeklődő emberekkel találkozom, akiket valóban foglalkoztatnak Győr dolgai. Rengeteg mindenről tudunk beszélgetni, hiszen Győr egy rendkívül sokoldalú város. Egy-egy ilyen alkalom tényleg arra jó, hogy megvitatjuk a város helyzetét, mindenkinek lehet észrevétele, ötlete, problémája, ezekre próbálunk megoldásokat találni.” – emelte ki a városvezető. 

A polgármester ezúttal sem érkezett üres kézzel, 100 ezer forintot adott át a klub vezetőjének, majd elkezdődött a kötetlen beszélgetés. Itt is szóba került a hamarosan megnyíló nyugdíjas ház, az útfelújítási gondok, a szociális bérlakások kérdése, a belváros helyzete és sok minden más. A kérdések pedig csak úgy záporoztak dr. Dézsi Csaba András felé. 

„Hálásak vagyunk, hogy eljött hozzánk a polgármester és időt szakított ránk. Nagyon szimpatikus, közvetlen és tényleg kaptunk valós válaszokat. Nyilván maradtak bennünk még kérdések, de jó kis beszélgetés volt.” – hangsúlyozta Szijártóné Zsuzsa, a klub elnöke, aki azt is elmondta, örül annak, hogy Gyárvárosban kéthetente tudnak találkozni a klubtagokkal, ezek mellett pedig színházlátogatásokat, kirándulásokat is terveznek. Közösségük folyamatosan formálódik, egyelőre nőuralom van, de szeretettel várják nyugdíjas férfi társaikat is. 

Galéria: Vig Norbert