A Föld órája Győrben

Illusztráció: depositphotos.com
J. K. A.
2022.03.24. 16:21

“Kapcsolj le, de tartsd nyitva a szemed!” – szól a „Föld órája” idei jelmondata arra utalva, hogy a szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója egyre inkább a természeti értékekre és azok megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt.

A győri önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre – nyilatkozta a Győr+ Médiának Herman Etelka, a Környezetvédelmi Osztály vezetője. Elmondta, hogy városunkban is kialszanak a fények március 26-án, szombaton 20.30 és 21.30 óra között. A Városháza épületén, a Jedlik Ányos hídon, a Kossuth Lajos hídon, a Széchenyi téren, a Rába part – Várfal sétányon, a Rába folyó és Mosoni-Duna jobb partján kialakított többcélú padkán, valamint a Káptalandombon, a Bazilikánál kapcsolják le a díszvilágítást.

A „Föld órája” célja megmutatni, hogy sok kicsi sokra megy, hiszen azzal is sokat elérhetünk, ha egyszerű dolgokra odafigyelünk. Kapcsoljuk le a villanyt, ha kimegyünk a szobából, ne folyassuk feleslegesen a csapot, válasszunk környezetkímélő csomagolást! – hívta fel a figyelmet az osztályvezető.

További információ az akcióról: https://wwf.hu/cselekedj/foldoraja/– ahol egyénileg regisztrálva is csatlakozhatunk a kezdeményezéshez.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #Föld | #környezetvédelem |