A fél világot bejárta Guri, a győri motoros utazó

Szigeti Sándor Gáti Csaba
2023.02.17. 18:31

25 év, 44 ország, 600 ezer megtett kilométer. Mauritániától Grúziáig a fél világot bejárta Gáti Csaba, avagy „The Guri”, a győri motoros utazó.

Hogyan lett a motorozás része az életének?

Gyermekkori szerelem volt. Ahogy mások, én is apám Babettáján kezdtem, majd jött a simsonos és az MZ-s korszak, 1998 óta nagymotorozok. Olyan sokat gurultam, hogy a becenevemet is innen kaptam a barátaimtól: Guri.

Mik voltak a legizgalmasabb helyszínek, ahova eljutott?

Mauritánia, Mali és Marokkó fantasztikus volt. De nincs kedvenc országom, minden helynek más a kisugárzása, más a rezgése, és én mindegyiket szeretem. Jól bírom a hosszú túrákat, minél messzebb kell menni, annál jobb. Fakír vagyok, egy fenékkel 1000-1200 kilométert is lemotorozok.

Akadtak veszélyes szituációk?

Grúziában egyszer elütöttem egy borjút, de szerencsére mindketten apróbb karcolásokkal megúsztuk a találkozást. Egy afrikai túrán pedig konkrétan egy zsákvarró tűvel varrták össze az abroncsomat az egyik faluban, azzal és egy új belsővel jöttem vissza egészen Spanyolországig.

Mivel foglalkozik és mit szól mindehhez a család?

Szerencsém van, mert a feleségem is éppúgy imádja a motorozást, mint én. Jó néhány túrára elkísér, de vannak olyan országok, ahova egyedül megyek. Fő a biztonság, hiszen 50 évesen már nagypapa vagyok, van egy unokám is. Az Audi Hungariánál a Központi Bemi Raktár csapatát erősítem, és megint csak szerencsés vagyok, mert a főnökeim és a kollégáim is tolerálják a hobbimat.

Hová készül idén?

Régi álmom, hogy eljussak Iránba, a volt perzsa birodalom területére, május közepén indulok. Három hónapja tart a túra tervezése, a motor felkészítése és a szükséges engedélyek beszerzése. A kalandjaimról két éve blogot és YouTube-csatornát vezetek, és még rengeteg tervem van. Mongóliát, Kazahsztánt és Argentínát is szeretném egyszer két keréken felfedezni.

Kapcsolódó témák: #motorozás | #utazás |