Koncert

A Djabe és Steve Hackett koncertje Győrben


A Djabe és Steve Hackett, a Genesis exgitárosa ad koncertet Győrben, a Richter-teremben. Az augusztus 21-én, 19:30-kor sorra kerülő eseményre 7900-8900 forintba kerülnek a belépők.
Hirdetés

Steve Hackett gitáros, a rocktörténet egyik legjelentősebb zenekarának, a Genesisnek meghatározó tagjaként vált ismertté. A Phil Collinst és Peter Gabrielt is soraiban tudó ötösfogat több száz millió lemezt adott el az elmúlt évtizedekben, és minden idők egyik legmeghatározóbb rock zenekarává vált.

Steve Hackett 1978 óta rendkívül sikeres szólókarriert is magáénak tudhat. Az utóbbi években is aktívan turnézik az egész világon, évente kb, 120 – 130 fellépése van, többnyire teltházas előadásokkal. Stevet két évtizedes munkakapcsolat köti össze a Djabe zenekarral. 2008-ban közös zenekart alapítottak Djabe & Steve Hackett néven. Az elmúlt öt évben elkészült 6 közös kiadványuk minden eddiginél nagyobb nemzetközi sikert és elismerést hozott, e nem mindennapi formáció számára.

2016 nyarán Steve Hackett a Djabe zenészeivel elutazott Szardínia szigetére, ahol közös zenéléseik során a sziget szépségeiből és kultúrájából nyertek inspirációt. Az így született anyag, a Life Is A journey – The Sardinia Tapes újszerűségével elmossa a határokat a progresszív rock, a jazz és a világzene között – meghatározásként leginkább az instrumentális és progresszív jelzők illenek hozzá. A legutóbbi Djabe & Steve Hackett: The Jouney Continues koncertalbum anyagát a 2019-es azonos nevet viselő koncert turnéjukon rögzítették. A Djabe & Steve Hackett 2022-as turné alapvetően a szardíniai felvételekre épül, de szokás szerint Genesis, Steve Hackett és Djabe klasszikusok is helyet kapnak a műsorban. Ezen felül játszani fognak a Csodaszarvas albumról is. A zenekar előadásmódjában ötvözi a jazz, világzene és a progresszív rock műfajok erényeit, sajátos elegyet alkotva a műsorszámok összességét, de akár egyetlen kompozíciót tekintve is.

Jegyek:

https://www.jegy.hu/program/the-journey-continues-2022-steve-hackett-es-a-djabe-zenekar-koncertje-136618/841260

Kapcsolódó témák: #djabe |#koncert |#steve hackett |#zene |
további programok

Megszépült a Szitásdombi Füvészkert

Őszi karbantartást, tisztítást, fűnyírást végeztek a szitásdombi Füvészkertben a Győr - Szol Zrt. munkatársai.

részletek

Kara Ákos: újabb győri iskola felújítása kezdődik

Ismét iskolai fejlesztés indul Győrben. Most a Radó Tibor Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény fejlesztése kezdődik meg Kara Ákos országgyűlési képviselő kezdeményezésére

részletek