Hirdetés
Borvásár 2020

A borlovagok újra ünnepelhettek

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2020.08.30. 08:53

A nyár nem múlhat el Győrben a borlovagok látványos felvonulása és avatása nélkül, amely közkedvelt látványosság a megyeszékhelyen. S bár idén a városi borünnep egy kicsit más, az esemény most is sok érdeklődött vonzott.

Hirdetés

Európai Borlovagrend Európában 27 országban van jelen, köztük Magyarországon is. Az egész kontinensen 5500, míg hazánkban 300 borlovag található. Évente 4-5 avatási ünnepséget tartanak, ahol lehetőség van belépni azoknak, akiket ajánl valaki a borlovagrend tagjai közül.

Győrben már hagyománya van a borlovagok felvonulásának és avatásának, s ennek a 140 fős rendezvénynek a mostani vírushelyzet sem parancsolt megálljt: biztonságosan megrendezhető volt az ünnepség.

Hirdetés

A borlovagok nem csak a szőlőből készült nemes nedűt hivatottak tisztelni, óvni és népszerűsíteni, hanem a vallási értékeket is képviselik, a jótékonyságot pedig éppoly fontosnak tartják, mint a finom borokat és a barátságokat. Évek óta jelentős összegekkel támogatják a gyermekeket, az időseket és a rászorulókat is.

A borlovagok a Baross úton vonultak végig, majd a Bencés templomban történt meg annak a négy főnek az avatása, akik immár borlovagként élhetik tovább mindennapjukat. Rajtuk kívül 12 borlovag előléptetését is ünnepelték a szombaton napon.

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #turizmus |
likeold
a fb oldalunkat