850 ezer forintot gyűjtöttek a beteg gyermekek gyógyítására

Pécskai István Fotó: Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány
2023.12.05. 15:24

Október 14-én rendezték meg müncheni mintára a I. Kismegyeri Jótékonysági Oktoberfestet Győrben. Az ingyenes családi eseményen számos színes program várta az érdeklődőket. A rendezvény fő célja az volt, hogy a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány részére adományt gyűjtsenek.

Az esemény túlnyomórészt kismegyeri és részben győri vállalkozók segítségével valósulhatott meg. A kilátogatóknak és a résztvevőknek köszönhetően összesen 850 ezer forint gyűlt össze az alapítvány számára. Az adományt az FK System Kft., a Szefi Szerviz Kft. és a Go-go Büféáru Nagyker közösen adta át az alapítvány képviselőinek.

Az Oktoberfest létrejöttét egyébként a kismegyeri családi naphoz hasonlóan Szenftner László győri vállalkozó szorgalmazta.

Az 1997-ben alapított Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány minden erejével próbálja javítani az akár életveszélyes állapotban lévő gyermekek és csecsemők ellátását. Teszi mindezt, ha kell akár eszközök biztosításával, akár továbbképzésekkel. Nem csak a bajban segít: előadásokat tart a gyermekeknek és a szüleiknek is.

Az alapítvány fontos feladatának tekinti, hogy a gyermekek életéért küzdő orvosok naprakészek legyenek a különböző fontos, egészségügyi témakörökben, valamint, hogy a lakosság és elsősorban a gyermekek ismeretei bővülhessenek arról, mit tehetnek egészségük megőrzése érdekében. Segítséget kapnak, hogy mit tegyenek, ha környezetükben baleset vagy sérülés történik.

Kapcsolódó témák: #alapítvány | #jótékonyság |