Séta

803 km-nél jár az idősek „számlálója”

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2021.11.10. 13:14

Még július elején tűzték ki célul a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény idősek klubjai, hogy 20 hét alatt 750 kilométert sétálnak a klubtagok Győr királyi várossá válásának 750. évfordulója tiszteletére.

Ugyan még el sem érkeztek a 20. héthez, már bőven túlszárnyalták a tervet, hiszen 803 km-nél járnak és elmondásuk szerint, amíg az időjárás engedi, nem hagyják abba. Szerda délelőtt egy belvárosi idegenvezetéssel kötötték össze a „750-es” sétát.

Dr. Pergel Elza alpolgármester, Kányai Róbert igazgató és Némethy Veronika, az EESZI nappali ellátások szakmai vezetője kísérte őket a végállomásig, vagyis a Széchenyi térig.

Itt aztán egy egykori idegenvezető klubtag mesélt érdekességeket a városról, a győri legendákról. Összekötötték tehát a kellemest a hasznossal az idősek ezen a hideg, de szép napos novemberi szerda délelőttön.

12 klubból 127 idős gyűjtötte a kilométereket, akik összesen 303 alkalommal sétáltak a program keretében. A legidősebb sétáló 91 éves volt. Többen a buszozásról átszoktak a gyalogosan történő klubba járásra a programnak köszönhetően.

Kapcsolódó témák: #egészségügy | #séta | #szociális intézmény |