Hirdetés

5Próbából Jeles: Légy kitartó, és irány Tokió!

Papp Zsolt
2019.09.17. 17:20

Az idén októberben elinduló és egészen jövő májusig tartó győri sporteseményen épek és fogyatékossággal élők egyaránt rajthoz állhatnak, hogy eljussanak a Tokiói Nyári Olimpiai illetve Paralimpiai Játékokra.

Hirdetés

A rendezvénysorozattal a szervezők szeretnének közösséget formálni, értéket közvetíteni, elsősorban a családokat, a baráti, munkahelyi közösségeket és az iskoláskorú gyermekeket megmozdítani, és az ötpróba sorozat segítségével kitartásra ösztönözni minden résztvevőt, az olimpia szellemiségében. Az 5Próbából Jeles – Győrből Tokióba esemény fókuszában a sport és az egészségtudatos életmód áll, de emellett a szervezők fontos szerepet szánnak az el- és befogadásnak, egymás megismerésének, melyeket a kísérő programok is támogatnak. A résztvevők maradandó élményekkel gazdagodnak, a szerencsés nyertesek pedig az olimpiára is eljuthatnak.

Hirdetés

„Győr egy sportos város, ahol évről-évre számos nemzetközi sporteseményt rendezünk, számos sportágban széleskörű utánpótlással rendelkezünk, emellett pedig segítjük a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeit is. Egykori olimpikonként jól tudom, hogy a sport, a mindennapi testmozgás milyen jótékony hatással van az ember életére, a test és a szellem egészséges fejlődésére” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester. Hozzátette, az 5 próbából jeles kezdeményezés ugyancsak a mozgást, az egészséges életmódot népszerűsíti, miközben lehetőséget biztosít a fogyatékkal élők számára is a sportolásra, és hozzájárul a társadalmi elfogadáshoz, a közös cselekvés erejéhez.

Kertész Tamás szervező kiemelte, a céljuk, hogy mindenki részt vehessen a megmérettetésben, ki-ki a saját tempójában. „Itt valóban a részvétel a fontos, hogy megtaláljuk a mozgás örömét, és saját magunkhoz képest tudjunk jó teljesítményt elérni. ” Kertész Tamás köszönetet mondott Borkai Zsoltnak, hogy a város felkarolta a kezdeményezést, amely által sok emberhez eljuthat az üzenet az egészséges életmód fontosságáról.

Toponári Gábor a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége ügyvezető elnöke kiemelte, van olyan ember, akinek az ötven méteres medence átúszása is akkora kihívás, mint másnak a Balaton átúszás, ám a sikerélmény is ugyanakkora, és pont ezt az élményt adja meg ez a program. Mindenki megtalálja benne a magának való kihívást. Hozzátette, Borkai Zsoltra és a városra mindig számíthattak, ha a fogyatékkal élők sportjáról volt szó, nem véletlen, hogy ez a jó gyakorlatnak beillő kezdeményezés is Győrben valósul meg.

Az októberben induló megmérettetés szellemi vetélkedőből, püspök erdei túrából, úszásból, kerékpározásból és az “Összefogunk-Összefutunk” jótékonysági futásból áll. A fogyatékossággal élő résztvevők és kísérőik ingyenesen, nevezési díj nélkül vehetnek részt a próbákon. Az egyes próbák sikeres teljesítését jelenléti ívvel és az átvett, rajtszámra ragasztott matricával igazolják. Az utazásért az szállhat harcba, aki mind az öt próbát sikeresen teljesítette. A nevezésről, és a verseny részleteiről a hamarosan induló 5probaboljeles.hu weboldalon olvashatnak.

Fotó: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #Helyi sport |
likeold
a fb oldalunkat