350-en szavalták közösen a Himnuszt

Fotó és szerző: Zombai-Kovács Ákos
2023.01.23. 10:16

Január 22-e, a Magyar Kultúra Napja, Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnuszt. A jeles időponthoz kapcsolódva, mint minden évben, most is megrendezik a Kölcsey-hetet a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskolában, amikor koszorúzással, sokszínű programokkal, vetélkedőkkel emlékeznek meg az intézmény névadójáról.

Hirdetés

Hétfő reggel a Kölcsey felső tagozatos diákjai, tanáraikkal közösen a szomszédos Szent Imre-templomban szavalták el együtt a Himnuszt, több mint 350-en mondták egyszerre, egyidőben mondták el Kölcsey Ferenc idén 200 éves művét.

Hétfő reggel, néhány perccel 9 óra előtt, kígyózó sorokban érkeztek a kölcseys diákok a szomszédos Szent Imre-templomba. Az intézmény egész héten a névadójára emlékezik, az ünnepi eseménysorozat pedig már hagyományosan, a közös himnuszszavalással kezdődött. 350-en, a Kölcsey teljes felső tagozata és tanáraik mondták közösen a nemzeti himnuszt.

Az iskola igazgatója szerint fontos, hogy a gyerekekben erősítsék a kölcseys szellemet.

Szeretnénk minden évben és folyamatosan erősíteni tanulóinkban a kölcseys szellemet, évek óta hagyomány, hogy a január 22-i évforduló kapcsán a szomszédos Szent Imre-templomban felsőseink közösen szavalják el a nemzeti Himnuszt” – mondta Csüdömné Szalai R. Judit.

Az idén 200 éves Himnusz elszavalása után az iskolában folytatódik a Kölcsey-hét. Koszorúzás, sokszínű programok és vetélkedők egész sora vár majd a diákságra.

Az ünnepi Kölcsey-héten a kultúra és a magyar nyelv használatának fontosságára hívjuk fel a figyelmet, szépíró, versmondó, szépkiejtési verseny, valamint fizika-kémia megmérettetés is vár a diákjainkra a következő napokban” – tette hozzá az igazgató.

A Kölcsey-hét tiszteletére jelent meg a Kölcsey iskolaújságja. A Lapka most először csak digitális formában olvasható.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #himnusz | #Kultúra |