Városrendészet

2022-ben is szívügyük Győr biztonsága

Fotó: Zombai-Kovács Ákos
Zombai-Kovács Ákos
2022.01.10. 10:17

Nehéz, de eredményes évet zárt 2021-ben a Városrendészet, ezt mondta a szervezet szakmai igazgatója a Győr Plusznak. Miletics Mór kiemelte, nem csak a járvánnyal kellett megküzdeniük a kollégáknak, de a rengeteg feladattal is. A szakmai igazgató szerint a rendészet bizonyította, van létjogosultsága és sokat tettek azért, hogy Győr legyen az ország legtisztább és egyik legbiztonságosabb városa. A Városrendészetre a szokásos feladatok mellett új kihívások is várnak, hiszen tavasztól a folyók és folyópartok rendjére is több figyelmet kell szentelniük.

„Az elmúlt évben a járvány számunkra is megadta az alaphangot, ráadásul viszonylag új szervezetként komoly előítéletekkel kellett szembenéznünk” – mondta a Győr Plusznak Miletics Mór. „Nehéz, de eredményes évet tudhatunk magunk mögött, amikor sikerült bizonyítanunk, hogy van létjogosultsága a rendészetnek” – tette hozzá a szakmai igazgató. „Elődszervezetünk is jól végezte a dolgát, de mi másképp állunk a feladathoz, kétszer annyian vagyunk, mégis jóval kevesebb az esetszámunk, ez pedig abból adódik, hogy sokat adunk a verbális meggyőzésre” – fogalmazott a szakember.

„Nem vagyunk hívei az azonnali büntetésnek, előbb szóban tájékoztatunk, majd figyelmeztetünk, hiszünk abban, hogy szép szóval is lehet eredményeket elérni” – emelte ki Miletics Mór. „Nagyon jó a kapcsolatunk a rendőrséggel és a polgárőrséggel is, emellett pedig kiváló továbbképzési lehetőségek állnak kollégáink előtt, ezek együttesen eredményezik azt, hogy egyre jobb a megítélésünk” – hangsúlyozta a szakmai igazgató. „Idén, a korábbi szokásos feladataink mellett új kihívások is várnak ránk, hiszen április elsejétől a folyók és folyópartok rendjére és biztonságára is nagyobb figyelmet fordítunk majd” – mondta a Városrendészet első embere. „Azzal, hogy elkészül a véneki torkolati mű és folyamatosan ideális lesz a folyók vízszintje Győrben, komoly növekedésre számítunk a kishajó forgalomban, ráadásul a vízi turizmus is élénkülni fog, a nagyobb tömeg, több feladatot és nagyobb kihívásokat is hoz majd a rend fenntartásában, ehhez azonban személyi és eszközállományunk is adott” – hangsúlyozta Miletics Mór. „Amellett, hogy a városvezetés elégedett a munkánkkal, komoly visszajelzés, hogy egyre többen szeretnének partnerségre lépni a Városrendészettel, vagyis úgy tűnik, jó úton járunk, de ígérhetem, hogy nem ülünk majd a babérjainkon, továbbra is fejlődni szeretnénk és lépést tartani a körülöttünk zajló folyamatokkal” – zárta szavait a szervezet szakmai igazgatója.

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #közbiztonság | #Városrendészet |