Hirdetés

16 millió forintból hoztak létre parkolókat a Szabolcska utcában

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2022.01.12. 13:50

Tizenöt új parkolóhelyet alakítottak ki Adyvárosban, a Szabolcska utcában, a Tánc- és Képzőművészeti Iskola oldalában. Úgynevezett gyephézagos burkolatot hoztak létre, ezen tudnak kényelmesen megállni az autókkal a lakosok.

Hirdetés

Városszerte, így Adyvárosban is régóta komoly gondot okoz a parkolás, ezért is fontos a mostani, 16 millió forint értékű beruházás.

,,Ez egy jelentős fejlesztés, hiszen a környéken kevés a parkolóhely, ugyanakkor a zöld területekből sem szeretnénk elvenni. Itt egy rendezetlen, sáros rész volt, úgyhogy ideálisnak bizonyult, hogy kialakítsunk rajta parkolóhelyeket, ráadásul mindez lakossági kérés is volt az utcában élőktől. A Szabolcska utcát felújítottuk, elkészült az úttest, a járda, a közvilágítás, a zebra, tehát nagyon sok fejlesztés valósult meg, és ígértük, hogy parkolóhelyeket is alakítunk ki. Annak külön örülök, hogy a képviselői körzetemben további négy új parkolóhely elkészült a Barátság park kerítése mellett. Összesen tehát 19 új parkolóhellyel bővült a városrész’– fogalmazott Radnóti Ákos alpolgármester.

Hirdetés

Dr. Dézsi Csaba András polgármester szerint is fontos, hogy új parkolóhelyeket hozzanak létre.

,,Az egyik legnagyobb probléma Győrben a parkolás. Éppen ezért elkezdtünk komoly parkolóház-beruházásokat megvalósítani. Az elmúlt öt évben öt olyan parkolóház épült, amely jelentős mennyiségű autó befogadására alkalmas. Ugyanakkor ezek nagyon nagy helyigényűek, másrészt pedig rendkívül sokba kerülnek. Meghirdettem a lépésről lépésre programot, ami a sok kicsi sokra megy elv alapján működik. Itt most 15 parkolót hoztunk létre, ami azért nem kevés. A Földes Gábor úton négy parkolót alakítottunk ki egy megszüntetett szelektív hulladékgyűjtőszigetnek a helyén. Arra kérem a lakosokat, ha úgy gondolják, valahol lehet kevesebb számú parkolót kialakítani, akkor jelezzék számunkra, mi megvizsgáljuk, hogy mennyi a költsége, és meg lehet-e azt csinálni” – mondta a polgármester.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Parkolás |
likeold
a fb oldalunkat