Hirdetés
Győri Fellebbviteli Főügyészség

13 éves kislányt molesztált a nevelőapa

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.03.07. 09:52

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a nevelt lányát éveken keresztül szexuálisan zaklató férfi büntetésének súlyosítását indítványozta.

Hirdetés

A férfi és a kislány édesanyja 2015-ben kötöttek házasságot. Ettől kezdődően közösen nevelték a nő 3 gyermekét, köztük a 2003 májusában született kislányt is.

A férfi 2017 nyarától 2020. június 10-ig rendszeresen – volt olyan időszak, hogy naponta – szexuális cselekményt végzett a gyermekkel. A cselekményéhez azt használta ki, hogy az édesanya távol volt, de előfordult, hogy éjszaka ment oda az alvó lányhoz, miközben a családtagok is otthon tartózkodtak. A férfi az erőfölényével, nevelőapai tekintélyével visszaélt, a kislány tiltakozásával, fizikai ellenállásával nem törődött. Vele szemben többször alkalmazott erőszakot is: földre szorította, kezeit lefogta.

Hirdetés

A Győri Törvényszék a 2022. január 14-i ítéletében a férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött, nevelése, felügyelete, gondozása alatt álló személy sérelmére folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a férfi felmentés, a védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés indokolatlanul enyhe. A kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények gyakorisága aggasztó. A férfi nagyon hosszú időn keresztül zaklatta a gyermeket, amelynek a kislány egész életére kiható káros következményei is vannak.

A kétoldalú fellebbezések miatt az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Forrás: Győri Fellebbviteli Főügyészség

likeold
a fb oldalunkat