Győr+ Reggeli

Peer Gynt: ízig-vérig győri előadás

Fotó: Győri Balett
Bajzát Zsuzsi
2022.10.07. 13:12

Mikortól bűn az, ha elménk egy másik síkon nyer élményt magának? Erre a kérdésre is keresi a választ a Győri Balett legújabb előadása, amelyet október 28-án, a Győri Nemzeti Színház Nagyszínpadán láthat először a közönség.

Hirdetés

“Nem titok, hogy a minket körülvevő hatások, ingerek is lecsapódnak a mi nyelvünkre fordítva ebben az előadásban” – fogalmazott Velekei László. A társulat igazgatója a pénteki Győr+ Reggeliben kifejtette: egy olyan előadást szerettek volna létrehozni, ami a győri közönségnek készült, ezen a színpadon működik a legjobban, és így adja a legteljesebb élményt.

Mivel a díszlet monumentális és speciális, ezért a Peer Gynt című darabunkat az idei évben csak a Győri Nemzeti Színház Nagyszínpadán játsszuk majd el. Ha valaki szeretné megnézni, akkor el kell jönni Győrbe, és itt tudja átélni azt a hatást, amivel a darab működik” – emelte ki Velekei László.

Az előadás másik érdekessége, hogy a színpadot teljes egészében bejárják a táncosok, eltüntetik a kulisszákat, és így még több hely áll a rendelkezésükre. A győri társulat minden tagja szerepet kapott a darabban, így lesz, hogy a közönség egyszerre láthat mindenkit Magyarország második legnagyobb vidéki színpadán.

Bajzát Zsuzsi és Orosz Sanyi beszélgetése.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr+ Reggeli | #Győri Balett | #Peer Gynt |