Népszerű a győrzámolyi gyaloggalopp

Bajzát Zsuzsi Fotó: Győr+ Rádió
2023.09.28. 16:45

Ma már szinte mindenhova autóval járunk. Dolgozni, boltba, kirándulni, és iskolába is így visszük a gyerekeket. Ez viszont nem csak a pénztárcánknak és a környezetünknek rossz, de sok bosszúságot is okoznak a kényelemre törekvő szülők a reggeli órákban. Ezt a jelenséget elégelte meg Győrzámoly is.

Pulai Nikoletta, a község polgármestere régóta a településen él. Ő is idejárt iskolába, és élénken él benne az emlék, hogy bizony gyalog kellett megtennie az utat reggel és délután is. Anyaként ő is így vitte a gyermekeit óvodába és suliba, éppen ezért döbbentette meg annyira ez a mostani autós trend. Szinte megbénult a település reggelente. 

Remélhetőleg ez már a múlt, hiszen a Gyaloggalopp Kezdeményezést nagyon jól fogadták a helyiek, már több, mint 200 bérletet osztottak ki a gyerekek között. Ezekre pecséteket gyűjthetnek, és minden hónapban kisebb ajándékot kaphatnak a legügyesebb biciklizők, rollerezők, vagy gyaloglók. A tervek szerint decemberben fődíjakat is sorsolnak, és ha továbbra is népszerű lesz a program, akkor a második félévben is folytatják.

Kapcsolódó témák: #diákok | #Győr+ Rádió | #Győr+ Reggeli | #Győrzámoly |